Buraya yapılacakyatırımlarla binlerce kişiye istihdam sağlanacak ve Konya OSB Türkiye'ninüretim merkezi olacak

KOS Bölge Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısındaKSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, 4.Organize Sanayi Bölgesi olarak bilinen22410 Ada, 20 Nolu parseli Konya Organize Sanayi Bölgesinin genişleme alanıolarak seçilmesi ve bölgeye dahil edilmesi ile ilgili süreç ve yol haritasıhakkında bilgi verdi. Büyükhelvacıgil, ayrıca KOS Bölgesini gezdirerek,yatırımlar ve arıtma tesisi hakkında da bilgi verdi. 2006 yılında KOSBölgesi'nde tapu tescil işlemlerinin yapıldığını kaydeden Büyükhelvacıgil,“2.ve 3. Organize Sanayi Bölgelerimiz birleştirilerek, Konya Organize SanayiBölgesi ismini almıştır. Bu tarihten itibaren 4. OSB alanı, Konya OrganizeSanayi Bölgesi Genişleme ve Yatırım Alanı olarak adlandırılmıştır. 2007 yılındaise Konya Büyükşehir Belediyesi, ilgili yerin organize sanayi bölgesi olarak1/25.000'lik imar alanı tadilatları yaptırılmıştır” dedi.
 

MALİ YETERLİLİĞE GÖRE ARSA VERİLDİ

KOS Genişleme Bölgesi'nin alt yapı çalışmalarının iseihale edilerek, başlatıldığını aktaran Büyükhelvacıgil, genişleme bölgesi ilebirlikte artan enerji ihtiyacının temini konusunda da görüşmelerin yapıldığınıaktardı. 2011 yılından sonra KOS Genişleme Alanı tahsisi ile ilgili yolharitasının Konya Organize Yönetim Kurulu tarafından belirlendiğini ifade edenBüyükhelvacıgil, “22 Mart 2012 tarihinde ise yerel ve yaygın basında tahsiseyönelik ilana çıkılmıştır. Müracatta bulunan taliplerin hazırlamış olduğudosyalar bölge müdürlüğümüzce kontrol edilerek, daha öncekki tahsislerde olduğugibi, Konya Sanayi Odamızın ilgili komitelerine havale edilmiştir.İlgilikomiteler 15 günlük süre zarfında sektörlerine giren başvuru dosyalarını dahaönceden belirlenmiş olan değerlendirme kriterleri çerçevesinde değerlendirmepuanları verilmiştir. Bu dosyalar yönetim kurulumuz tarafından değerlendirilerek,sonuçlandırılmıştır. Arsa dağıtımı konusunda mali yeterliliğe büyük önemverilmiştir. Ayrıca OSB'de arsası olanlara tekrar arsa vermedik. Hiçbir zamantek başımıza karar almadık. Kararları yönetim kurulumuzla istişare halindealdık. Hassasiyet içerisinde arsaları dağıttık” diye konuştu.
 

128 FİRMADAN ARSA BAŞVURUSU

Genişleme bölgesinde arsa talebinde bulunan 128 adetbaşvurudan 106'sının ön tahsis hakkı kazandığını açıklayan Büyükhelvacıgil,şunları söyledi:  “Bundan sonraki süreçteise 15 Ekim'de katılımcı adaylar davet edilecek ve bilgilendirilecektir. Budavet ve görüşme süreleri 31 Ekim 2012 tarihine kadar devam edecek ve 1 Kasım2012 tarihinde ise sektör dağılımlarına göre parsel yerleri belirlenecektir.Tahsis bedellerinin ise yüzde 5'i 1-15 Kasım tarihleri arasında peşinat olaraködenecektir. 16 Kasım 2012'den itibaren ise ön tahsis hakkı kazanankatılımcılarımız; elektrik, mekanik, mimari ve statik projelerini müdürlüğümüzeteslim edecekler ve yüzde 20'ik kalan peşinatı yatıracaklar ve arsa tahsissözleşmesini imzalayacaklardır.” Genişleme bölgesinde birçok alanda yatırımyapılacağını ve binlerce kişiye istihdam sağlanacağını aktaran Büyükhelvacıgil,“Otomotiv, tekstil, hazır giyim, yeder parça, tıbbi malzemeler, gıda üretimigibi alanlarda yatırımlar yapılacak. Burası istihdam merkezi haline gelecek.Yeni yatırımlarla Konya Organize Sanayi Bölgesi Türkiye'nin üretim gücü olacak.Yabancı yatırımcıları da çekmek için çalışmalarımız sürüyor.”Büyükhelvacıgil'in konuşmasından ardından Konya OSB Genişlemesi Bölgesigezdirildi. Yine Konya OSB içerisinde bulanan atık su arıtma tesislerigezdirildi ve tesis hakkında bilgiler verildi. Büyükhelvacıgil, ayrıca OSBiçerisinde yapımı devam eden Bilim Merkezi, sağlık ocağı ve çocuk kreşi gibiyatırımları da basın mensuplarına tanıttı.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN


Editör: TE Bilişim