Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Barış Bektaş Yenigün Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Başkan Bektaş’a İl Başkan Yardımcısı Ergelir Mert ve İl Başkan Yardımcısı İsmail Babaoğlu da eşlik etti.

Ziyarette Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hasan Ayhan’la görüşen CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. CHP Konya il teşkilatı olarak 2019 yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlıkların ciddi bir şekilde yapılacağını belirten Başkan Bektaş, özellikle yerel seçimlerde Konya’dan beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.  “Kuvvetli ve iddialı olduğumuz, referandumda yüksek oy elde ettiğimiz ilçeler var” diyen Başkan Bektaş, “Buralarda yerel yönetimler düzeyinde bir ağırlık koyacağımıza inanıyorum. Ümitliyiz, Konya’nın yerel sorunları ile de parti olarak daha yakından ilgilenmeyi düşünüyoruz. Bütün STK’larda, basınla iletişim halinde olup o konularda da değerlendirme içinde olacağız. En önemli çalışmalarımız yerel seçimler düzeyinde olacak” ifadelerini kullandı. 

YEREL SEÇİMLERDE CHP İDDİALI

Yerel seçimlerde adaylarını belirleme noktasında Konya İl Başkanlığı olarak kurdukları komisyonlarla vatandaş nezdinde karşılığı olan kişileri belirleyeceklerini aktaran Başkan Bektaş, “Bölgesel olarak o bölgede sonuca ulaşabilecekleri faydalı olabilecek adaylar belirleme noktasında Genel Merkez bizi serbest bıraktı. Biz de bunu sadece parti içerisinde değil genelde kabul gören adaylar seçme düşüncesi var. İlgili ilçe yöneticileri ve komisyonlar ile bu adaylar noktasında kararlar vereceğiz” diye konuştu. 

‘CHP OLARAK GEREKLİ UYARILARI YAPTIK’

Başkan Bektaş, devam eden FETÖ davaları ile ilgili mağdur olduğunu iddia eden kişilerle ilgili CHP’nin tutumunu da anlattı. KHK’larla ihraç edilen birçok kişinin FETÖ ile bağlantılarının olmadığı iddiasıyla kendilerine geldiklerini söyleyen Bektaş cümlelerini şöyle sürdürdü, “Burada bir komisyon öngörülüyor ve komisyon kararına göre mahkeme yolu çiziliyor. Burada siyasi iktidarın çizdiği rotaya göre hareket etme yolu doğuyor. Biz muhalefet olarak bir rapor doğrultusunda yürütme ve idariyi uyarma konusunda gereğini yaptık.”

‘AFRİN HAREKATINDA TSK’NIN ARKASINDAYIZ’

“FETÖ operasyonları muhalefeti susturma operasyonları haline geldi algısı oluştu” diyen Başkan Bektaş, Türkiye’de hükümetin eleştiriye kapalı bir siyaset izlediğine dikkat çekti. Bu konuda çifte standart uygulandığını belirten Bektaş sözlerini şöyle sürdürdü, “Siz PKK ile ilgili Oslo görüşmesi yapacaksınız, açılım süreci yapacaksınız, hendeklere bombalar doldurulmasına göz yumacaksınız, sonra CHP PKK’lı diyeceksiniz. Bu ciddi anlamda kara propaganda. Afrin operasyonunda da böyle. CHP’yi adeta TSK’ya karşı konumlandırıyorlar. Teröristlerle beraber konumlandırıyorlar. Oysa CHP’nin dediği çok yalın; Biz diyoruz ki, sonuç değerlendirildiği zaman Türkiye’nin bu harekatı yapması gerekiyorsa biz zaten askerimizin sonun kadar arkasındayız. Burada bir tartışma yok. Ama tartışma şurada; siz hükümetin ülkeyi getirdiği noktayla ilgili en küçük bir eleştiri yapmaya kalktığınızda, muhalefeti ve basını baskılamak için sizi FETÖ’cülükle, ihanetle, terörü desteklemekle suçlamaya kalkıyorlar.” 

‘BİZİM ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK’

Başkan Bektaş, Emperyalist güçlerin yapmaya çalıştığının Ortadoğu’da mezhep ve ırk ayrımlarını körükleyerek bir parçalanma oluşturmak olduğunu ifade etti. Buna dikkat etmek gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Bektaş, “ABD’de 70 tane dil var. Bunu bir zenginlik olarak kabul ederken Ortadoğu’da bu ayrılık noktasına geliyor. Irak’tan biz ders çıkartamadık. Suriye’de ciddi manada hükümetin sorumluluğu var. Orada koskoca bir terör koridoru oluşmasında sorumluluğu var. Biz Afrin harekatına niye karşı olalım? Oraya bir neşter vurulması gerekiyorsa biz askerimizin arkasındayız. Ama orada dökülen şehit kanlarının bedelini de birilerinin ödemesi lazım. Doğu’daki Hendek çatışmalarında 760 şehit vermişiz. Ee bu operasyonlar gerekliydi. Elbette gerekliydi bunu biliyoruz ama oralara o bombalar döşenirken Valiler neredeydi? İçişleri Bakanı neredeydi? Bunları sorduğunuz zaman terörist muamelesi yapıyorlar. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Oslo görüşmelerini filan biz yapmadık. YPG lideri Salih Müslim’i Ankara’da biz ağırlamadık. Şivan Perver’le şiirleri biz söylemedik” diye konuştu. 

‘SİYASETTE FARKLI FİKİRLER ZENGİNLİKTİR’

Tüm bu sorunlar içerisinde Türkiye’de bir ve beraber olmak gerektiği vurgusu yapan Başkan Bektaş, kamplaşmanın son bulması gerektiğini söyledi. “Türkiye’de kamplaştırma o kadar öncül bir sorun haline geldi ki, adalet, güvenlik, terör bunlardan bile bahsedilemez hale geldi” diyen Başkan Bektaş, şu görüşlere yer verdi,  “Mevcut iktidar kendi gibi düşünmeyen herkese farklı bir ses değil de vatan haini muamelesi yaparsanız. Bu tanımlamaları da basitleştirir. Siz adalet için, hiçbir yere zarar vermeden nezih bir kitleye terörist dediğiniz zaman teröriste ne diyeceksiniz? Kavram karmaşası yaşatılıyor bu millete. Bunu kimsenin yaşatmaya hakkı yok. Çünkü düğünde, cenazede bir olan bir milletiz. Siyasette de ayrılalım bir zahmet oradaki de zenginlik olsun bu vatan hainliği filan da değil. Ayrılık noktalarını emperyalist güçler çok kaşıyor, önemli olan kendimizin kaşımaması. Benim akrabalarımda var; babası Kürt, annesi Türk. Şimdi onların çocuğu ne olacak? 2 milyon Kürt-Türk evliliği var. Emperyalist güçler budan dolayı çatlatamıyor Kürt-Türk ayrışımını. Ama gettolaşıyor Türkiye biz ona kızıyoruz. Yüzde 25 oy alan CHP’ye terörist, vatan hainleri, ahlaksızlar diyorsunuz. Bu bir yöntem değil. Cumhurbaşkanı bu emperyal oyunları göremiyor. Afrin noktasında Türkiye tek vücut olup dışarda güçlü olması gerekirken, hala içerde iç çatışmalarla uğraşıyor.”

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim