Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şaban Halis Çalış 1 Kasım genel seçim sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çalış, "Aslında herkesin söylediği bir şey var. Millet 7 Hazirandan sonra yaşananları, Türkiye'deki istikrarsızlığı kendileri ve Türkiye açısından tasvip etmeyip istikrarı istedi. Dolayısıyla iktidara gelebilecek, daha doğrusu iktidar şansı olan AK Parti'yi bu anlamda tek başına göreve getirdi" dedi.

7 Haziran'dan 1 Kasıma kadar olan sürecin özetini yapan Çalış, 7 Hazirandan sonra Türkiye'nin özellikle bir terör baskısı altında tutulduğunu ifade etti. Türkiye'nin İstikrarsızlaştırılmaya çalışıldığının ve kaosa sürüklendiğinin altını çizen Çalış, "Seçmen bu belirsizliği ortadan kaldırmak için güçlü bir iktidarın güçlü bir partinin iktidara gelmesini istedi. Türkiye'nin sorunlarıyla tek başına mücadele etmesini, çare üretmesini istedi" diye konuştu.

Önümüzdeki sürece ilişkin görüşlerini aktaran Çalış, "Güçlü bir iktidar Türkiye'nin siyasal, ekonomik ve uluslararası ilişkiler açısından güçlü bir temsilini ortaya çıkardı. Güçlü bir Türkiye imajı, Türkiye üzerinde hesap yapanlara caydırıcı bir etki yapacaktır. Türkiye kısa ve orta vadede kalkınmaya ve gelişmeye devam edecektir" dedi.

EMRE EROĞLU

Editör: TE Bilişim