Toplantının açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, sağlık çalışanlarının 2018 yılından beklentilerini katılımcılarla paylaştı. Ülkemizin son derece hassas bir dönemden geçtiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Başkan Uysal, “Sağlık çalışanları olarak hak arama mücadelemiz devam ederken aynı zamanda ülkemizin içinde bulunduğu durumu da çok iyi analiz etmemiz gerektiği ortadadır. İçinde bulunduğumuz coğrafya son derece sancılı bir dönemden geçmektedir. Bölgemizde haritaların yeniden masaya konulduğu bir süreci hep birlikte yaşıyoruz. Bölgesindeki ve tüm dünyadaki mağdurların ve mazlumların ümidi olan ülkemizin dimdik ayakta durması, bununla kalmayıp sürekli güçlenmesi tüm ümmetin beklentisidir” dedi.

Türk Tabipler Birliği tarafından Afrin operasyonu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya da sert tepki gösteren Uysal, “Bugün de dün olduğu gibi bizdenmiş gibi görünüp başında maalesef Türk ibaresini kullanan bazı meslek örgütlerinin düzenlenen Afrin operasyonu ile ilgili olarak yaptıkları talihsiz açıklamalar onların gerçek yüzlerini, kimlerin maşası olduklarını bir kez daha ortaya koymuştur. Bu güne kadar hiçbir milli konuda milletimizle aynı safta yer almayan Türk Tabipler Birliği, Afrin operasyonu içinde skandal ifadeler kullanmış ve hainlikte yine sınır tanımamıştır. Mehmetçiklerimizin terörle yaptığı amansız mücadeleyi görmezden gelen ve Afrin operasyonunun durdurulmasını isteyen bu densizlere artık hak ettikleri cevabın verilmesi gerekmektedir” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da İl Divan Kurulu’nda yaptığı konuşmada Sağlık-Sen’in Türkiye’nin her kritik döneminde milletimizle ortak değerlerde buluştuğunu söyleyerek sözlerine başladı. Sağlık Sen’in Türkiye’nin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden Baloğlu, özellikle milli konulardaki duruşu nedeni ile Sağlık Sen üyelerine teşekkür etti. Türkiye’nin yanı başında kurulmak istenen terör ordusuna ve terör devletine gereken cevabın Afrin harekatı ile verildiğini vurgulayan Baloğlu, Türk Tabipler Birliği’nin Afrin operasyonu ile ilgili yaptığı açıklamayı da sert şekilde eleştirdi. Baloğlu, “Bu salonda olduğu gibi tüm Türkiye'de sağlık çalışanlarımız ordusunun yanındadır ve duaları onlarladır” dedi. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim