Çocukların doyasıya eğlendikleri programda, anne babaları da çocuklarının yaşadıkları sevince ortak oldu

Türkiye'nin farklı şehirlerinden yaklaşık 2 bin aile bu yılda Novafertil Tüp Bebek Merkezi'nin gelenekselleştirdiği çocuk şenliğinde bir araya geldi. Tüp bebek tedavisi ile dünyaya gelen çocuklar şenlikte doyasıya eğlenirken, onların bu sevincine aileleri de ortak oldu. 

Merkezin başhekimi ve tüp bebek tedavisinde de otorite olarak kabul gören Dr. Fuat Ali şenlikte yaptığı açılış konuşmasında şunları kaydetti; "Buradan baktığımda yüzleri gülen, çocuklarıyla doyasıya eğlenen anne ve babaları görmek beni son derece etkiliyor. Çünkü onların tüp bebek merkezimize ilk kez geldiklerinde yüzlerindeki kaygıyı, ümitsizliği çok iyi hatırlıyorum. Anne olabilecek miyim derken ağlayan hanım kardeşlerimizi, evlat hasreti çeken genç arkadaşlarımızın bizlerle konuşurken seslerinin nasıl titrediğini çok biliyorum. Ama hamd olsun bugün görüyorum ki hepsinin yüzü gülüyor, hepsinin ya kucağında, ya omuzunda ya da yanlarında evlatları var" dedi. 

Dr. Fuat Ali'den sonra kürsüye gelen tüp bebek tedavisinde de otorite olarak kabul gören Dr. Ali Sami Gürbüz ise; "Mucizeye sürekli tanık olmak herkese nasip olmaz. Hele ki bir mucizeyle sürekli yaşamak kimseye nasip olmaz. Bana hayattaki en büyük kazanımınız ne diye soracak olursanız; şu karşımdaki manzarayı, gözlerimin içine bakan çocukları tarif ederim. Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki Novafertil ailesi olarak biz bu yavrularımızın sadece doğumlarına kadar değil, yaşamlarının tüm evlerinde de yanlarında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İkram edilen geleneksel Konya pilavından sonra Novafertil Tüp Bebek Merkezi doktor ve çalışanları, aileleri ve çocukları ile birlikte kurulan oyun alanlarında, animatörler eşliğinde doyasıya eğlendiler. İlk defa palyaço ve sihirbaz gören çocukların şaşkınlıkları ise renkli anların yaşanmasına neden oldu. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim