SÜ İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. MustafaErsöz, Başhekimlik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen seminerde yaptığı konuşmada,üniversitelerin, sanayi ve kamu kuruluşlarında yürütülen araştırmalar veçalışmalar için modern cihazların yer aldığı bir bilimsel araştırma, analiz veeğitim merkezi oluşturduklarını söyledi.

Merkezi 2009 yılında DPT tarafından desteklenen Ar-Ge projesi finansı ilekurduklarını aktaran Ersöz, merkez bünyesinde İleri Teknolojik Malzemeler,Biyoteknoloji, Mekatronik ve Ölçme-Analiz Birimleri olmak üzere 4 araştırma veuygulama birimi kurduklarını dile getirdi. Merkezde araştırma-geliştirme veölçme-analiz desteği sağlamanın yanı sıra cihazlarla ilgili uygulamalı eğitimkursları düzenlediklerini belirten Ersöz şunları kaydetti:
''Ulusal sağlık teknolojilerinin yenilikçi ve rekabetçi yönünün geliştirilmesiamacıyla, TÜBİTAK tarafından 1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri DesteklemeProgramı kapsamında 'Tanı, Tedavi ve Destek Amaçlı Yenilikçi Tıbbi Cihazlar(TC0101)' başlıklı önemli bir çağrı programı başlatıldı. TÜBİTAK ve SağlıkBakanlığı tarafından desteklenecek çağrı programındaki proje önerilerinin hemkatma değeri yüksek, yaratıcı ve yenilikçi olması hem de sağlık alanındauygulama projelerine temel teşkil edecek teknolojik ürün üretmeye yönelikolması hedefleniyor.''
SÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerini çağrı programına davet eden Ersöz, çağrınınbirinci aşama son başvuru tarihinin 7 Aralık olarak belirlendiğini, bu alandaçalışmak isteyen akademisyenlere her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

AA


Editör: TE Bilişim