Kendini Kur’an hizmetine adamış bir zat olan Mehmet Ali İnal'ın vefatı sevenlerini üzdü.  Ömrünü Kur’an ve Kur’an eğitimi yolunda geçiren ve ‘Topal Hoca’ lakabıyla bilinen Mehmet Ali İnal, 87 yaşında Hakk’ın rahmetine kavuştu.  Merhum Mehmet Ali İnal’ın cenazesi dün öğlen namazına müteakip Hacı Veyis Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrasında Üçler Mezarlığı’na defnedildi.  İnal ailesini acı günlerinde Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Atilla Şirin, merhum Mehmet Ali İnal’ın yetiştirdiği talebeler ve İnal ailesinin sevenleri ve yakınları katıldı. Merhum Mehmet Ali İnal’ın cenaze namazını İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu kıldırdı.  Yenigün Gazetesi olarak merhuma Allah'tan rahmet diler, yakınlarına da sabr-ı cemil niyaz ederiz. 

10 BİNLERCE GENÇ YETİŞTİRDİ

Çimenlik Mahallesi’nde uzun yıllar Kur’an eğitimi veren ve on binlerce kişinin yetişmesine vesile olan ‘Topal Hoca’ lakaplı Mehmet Ali İnal, tek odalı evinde yaşamını sürdürüyordu. Mehmet Ali İnal hoca 1931 doğumluydu. Sızmalı, hiç evlenmemiş ve genç yaşından beri ayakları tutmuyordu. Yakalandığı romatizma rahatsızlığı sebebiyle 20'li yaşlardan beri hayatını koltuk değnekleriyle sürdürüyordu. İnal Hoca’nın evinin altında yıllarca verilen Kur’an eğitimine şahitlik etmiş sıra ve masalar bulunuyordu. Aradan geçen onca yıla rağmen, zor şartlara rağmen hayata küsmeyip,  pes etmeyip kendini Kur’an hizmetine adamıştı. 

GENÇLERİN YETİŞMESİNE VESİLE OLDU

Konya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Atilla Şirin, ‘Topal Hoca’ lakabıyla bilinen Mehmet Ali İnal’ın Konyalı gençlerin yetişmesinde büyük bir faydası olduğuna dikkat çekti. Şirin, Topal Hoca'nın Konya'da on binlerce genç yetiştirdiğini, İslam dinine ve şehre önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti. 

MEVLÜT EGİN 

Editör: TE Bilişim