Sakarya Valiliğini ziyaret eden Bakan Bayraktar,gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Bayraktar İsrail’in saldırılarısonucu büyük yıkım yaşanan Filistin hakkında ki sorulara, “Filistin'in nihaibir devlet olmasını arzu ediyoruz. Oradaki kardeşlerimizin nihai bir huzura vemutluluğa ulaşmasını arzu ediyoruz. Ateşkesin olması bizi çok sevindirdi.Türkiye, hükümet olarak Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Başbakanımız daFilistin ile çok ilgileniyor. Şu anda hem Ak Parti Genel Başkan YardımcımızÖmer Çelik hem de MİT Müsteşarımız orada. Türkiye ve Filistin arasında yakın ilişkilermevcut. Filistinli kardeşlerimiz için gerekeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Bakan Bayraktar’a Türkiye Büyük Millet MeclisiGenel Kurulu’nda TOKİ’den ihale alan bir şirketin yolsuzluk yaptığı iddialarınailişkin olarak söylediği “Burada Dolandırıcılık ve hırsızlık var. Bu benimzaafımdır. Bende dahil kim suçluysa cezasını çeksin” sözünü soran gazetecilere;“ Ben TOKİ Bakanı değilim. Öyle bir konu olduğu doğrudur ancak bu konuda mağdurolan bir taraf kalmamıştır. Bir zaaf olduğu doğrudur ancak mahkeme sürecibaşlatılmıştır. TOKİ bahsi geçen şirketten parasını alıyor” dedi.

Bayraktar, Kentsel Dönüşümle ilgili soruya ise;"6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası'nıçıkardık. Tüm bu yasaların beraber yürümesi lazım ancak bizim kriterimizgönüllülük kriterine göre. Nerede bir talep varsa oradan başlayacağız. Çok acilolmadığı sürece, yani ayakta duramayacak durumda değilse, razı olmuyorsayıkmayız. Bir sürü yerden talep geliyor, hep birlikte yürüteceğiz bu işi. Ancakbazı kişiler “yıkma” diyor, kalsın kardeşim. Zorla güzellik olmaz. Kentseldönüşümü aciliyetin dışında, istenmeyen hiçbir yerde yapmayacağız. Onun içinistenmeyen hiçbir alanda kanun kapsamında 'riskli alan' ilan edip vatandaşınrızası olmadan yıkmak gibi bir çalışmamız yok. Kendileri gelip isteyecek veyapacağız" ifadelerini kullandı.

İHA


Editör: TE Bilişim