Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, görüşme sonunda yönetmelikte yaşanan sorunlar ve eksiklikler için gereğinin yapılacağı konusunda Emlakçılara tam destek sözü verdi.

Ziyaret ve Toplantı ile ilgili açıklamada bulunan TEMFED yönetim kurulu üyesi ve Konya Emlakçılar odası Başkanı Sedat Altınay, “Sektöre bir düzen ve disiplin sağlamak, kaçağı engellemek ve kayıtlı meslektaşlarımızın haklarını korumak amacıyla uzun yıllar uğraş vererek yasallaştırdığımız yönetmeliğin bazı maddelerinin boşluklarından yararlanarak ve bu maddelerden aldıkları dayanakla bazı kişi ve grupların bulundukları kurumları da yanıltarak hem meslektaşımızın hem de Vatandaşımızın sırtından haksız kazanç elde etmeye çalıştıkları görülmüş ve tespit edilmiştir. 

Bu çerçevede; Ticaret Bakanımızdan TEMFED olarak randevu talep edilmiş, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan, hanımefendi ve berberindeki heyetle, Esnaf ve Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Sayın Necmettin Erkan, Ticaret Bakanı Başdanışmanı TOBB Sektör Meclis Başkanı Sn. Cihat Alagöz, Genel Müdür Yardımcısı Sn. Özgür Arzık, İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Sn. Adem Başer ve Ticaret Bakanlığının ilgili bürokratları ve Meslek Odalarımız, Derneklerimiz ve Meslek Komitemizin Yöneticilerinin katılımı ile çok verimli ve başarılı bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda Sayın Bakanımıza ilk defa Meslek Kuruluşları olarak Yönetmelikte yaşanan sorunlar ve eksikler tek tek anlatılmış ve yine kendilerine kapsamlı bir dosya ve istismar edilen maddelerle ilgili belgeler de Sayın Bakanımıza takdim edilmiştir. Ticaret Bakanımızın ve Genel Müdürlerimizin aktardığımız konularda bilgilerinin olmadığı görülmüş ve bunlara nasıl müsaade edildiği bizzat Bakanımız tarafından ilgili bürokratlara sorulmuş ve derhal düzeltilmesi talimatı vermiştir. Sayın Bakanımız ilgili Genel Müdürlere toplantı esnasında Yönetmeliğin Revizyon çalışmalarında bundan sonra izlenecek yol ve yöntem hakkında önemli talimatlar vermiştir. TEMFED olarak Ticaret Bakanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Ziyaret ve toplantı günün anısına çektirilen fotoğraflar ile son buldu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim