Konya Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak, okul servis araçlarıyla ilgili açıklama yaptı. "2017-2018 Eğitim Öğretim yılına Servisci esnafı olarak en üst seviyede hizmet edebilmek adına hummalı bir hazırlık evresi geçirdik" diyen Muharrem Karabacak, "Okul servis araçlarımızın tespitleri TÜVTURK muayene istasyonlarında yapılmış olmasına rağmen her yıl düzenli olarak Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şube Müdürlüğü ile birlikte hizmet verecek Okul servis araçları  tekrar kontrol edilmiştir. Sedirler Semt pazar alanı içerisinde yapılan kotrollerde araçların lastikleri, dur levhası, okul taşıtı yazıları, emniyet kemeri gibi önemli konulara dikkat edilmektedir. Ve karşılığında araçlarımızın uygunluk belgeleriyle araçlarda çalışan personelin kimliklerinin belirtildiği güzergah izin belgeleri tanzim edilerek verilmektedir.

Bununla birlikte araçlarımızda Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenmiş olan Okul Servis Araçları Hizmet yönetmeliğinin belirlediği tüm şartlara haiz deneyimli şoför ve rehber personeller görev yapmaktadır.  Şoförlerimizde aranan kriterler kesinlikle yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymemiş olmak, Alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetini vermemiş olmak, E sınıfı ehliyet için 5 yıllık, B sınıfı ehliyet için 7 yıllık tecrübeye sahip ehliyeti olmak, ve araç içi düzeni sağlamak için Rehber personel bulundurma şartı aranmaktadır. Bu hazırlık süresi içinde Eğitimlere de önem vererek Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte Eğitim Seminerleri düzenlenmiş olup her bir meslektaşımız bilinçlendirilmiştir" ifadelerini kullandı. 

42 C ….. PLAKALI ARAÇLARI TERCİH EDİN 

"Bizler esnafımız, şoför arkadaşlarımız, personelimiz ve oda olarak taşıdığımız sorumluluk bilinciyle 2017-2018 Eğitim Öğretim sezonuna Kaliteli ve bakımlı araçlarımızla hazırız" ifadesini kullanan Konya Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak, sözlerini şöyle tamamladı: "Velilerimizden özellikle 42 C ….. plakalı araçlara çocuklarını emanet etmelerini önemle rica ediyoruz. . Üzücü sonuçlarla karşılaşılmaması için düşük ücretlerle taşıma yapan hiçbir kurum ve kuruluş tarafından tanınmayan korsan araçlara itibar edilmemesi için dikkatinizi 'C' plakaya çekiyoruz. Velilerimizin gönüllü denetçilerimiz olmalarını bu tür korsan araçlarla karşılaştıklarında 444 03 09 no’lu şikayet hattımıza bildirmelerini istirham ediyoruz. 

Bu yıl alınan UKOME kararına göre taşıma ücretlerimiz yıllık olarak belirlenmiş olup 0-3 kilometrelik mesafe için yıllık 1.275.-Tl., 0-6 kilometre için 1.350.-Tl., 0-12 kilometre için 1.400.Tl., 0-20 kilometrede 1.500.-Tl.olarak belirlenmiştir. Ödemeler 9 eşit taksitle yapılabilirken peşin Ödemelerde yüzde 10’luk indirim imkanı sağlanmıştır.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılının başta canlarımız öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve Esnafımıza hayırlı olmasını temenni eder, Yüce Mevlâ’dan kazasız,bol bereketli helal kazançlar niyaz ederim."

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim