Çok sayıda gelinlik ve damatlık mağazasının yanı sıra çeşitli dükkanların bulunduğu Saray Çarşısı'nda tadilat çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi tarafından yapılan bu çalışmaların her hangi bir güvenlik önlemi alınmadan yapılması cadde üzerinden geçen vatandaşları tehdit ediyor. Mağazalara alışveriş için gelen vatandaşların başına herhangi bir olay gelmemesi ise işin sevindiren tarafı.
Kaldırımlar üzerine kurulan iş aletleri ise vatandaşların yol hakkına işgal ediyor. Alışveriş için çarşıya gelen ve yol üzerinden geçen vatandaşlar kaldırımların işgal edilmesinden dolayı büyük sıkıntı yaşıyor.
VATANDAŞLAR TEPKİLİ
Diğer yandan iş aletleriyle çatıya kiremit taşınması da vatandaşın can güvenliğini tehlikeye atıyor. Yolun trafiğe açık olması da yaşanan tehlikeyi daha da artıyor. Çalışmalar sırasında yoldan geçen vatandaşlar ise duruma tepki gösteriyor. Bazı vatandaşlar, çalışmaların kış aylarına bırakılmasına tepki göstererek, “Yoldan geçmek bazen çok zor oluyor. Kaldırım ise işgal edilmiş durumda. Yoldan geçmek de çok sıkıntılı. Bu çalışmaları daha planlı bir şekilde yapsalar daha iyi olurdu” dedi.
ÇALIŞMALAR GECİKMEDEN BİTSİN
Öte yandan Bedesten Çarşısı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Merkez Çarşı'sında yapılan çalışmalarda ciddi bir güvenlik önlemi alınmadan yapılıyor. Çarşı'nın altında mağazaların, döner  dükkanlarının  bulunmasına rağmen gelişgüzel tadilat yapılması vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Çalışmaların uzaması ise hem vatandaşın hem de esnafı rahatsız ediyor. Çalışmaların uzaması nedeniyle işlerinin de azaldığını belirten çarşı esnafı ise çalışmaların bir önce bitirilmesini bekliyor.
HABER MERKEZİ
 
Editör: TE Bilişim