TCDD 7. Bölge Müdürlüğü Konya Kayacık Lojistik Merkezi'nde; petrol türevi akaryakıt ürünleri, LPG-LNG-CNG ve madeni yağ depolama tesisi kurulması için 55 bin metrekarelik açık alanın kiralanması için TCDD ile FTZ Grup Şirketlerinden PETDEP Petrol Depolama ve Lojistik Hizmetleri A.Ş. arasında 25. Uzun Süreli Hizmet Sözleşmesi imzalandı. 

Kiralanan alana yaklaşık 13.000.000 Dolar yatırımla kurulacak tesise başlangıçta Mersin ATAŞ Rafinesinden demiryolu ile taşınacak petrol türevi akaryakıt ürünleri, LPG-LNG-CNG ve madeni yağlar depolanacak ve buradan Konya ve çevresinde bulunan petrol istasyonlarına dağıtımı sağlanacak. 

Zamanla, depolama tesisine Kırıkkale, Batman,  İzmir ve İzmit rafinerilerindende petrol türevi akaryakıt ürünleri, LPG-LNG-CNG ve madeni yağların demiryolu ile taşınması gerçekleştirilecek. 

Söz konusu sözleşmeyle ilgili şu açıklama yapıldı: "PETDEP Petrol Depolama ve Lojistik Hizmetleri A.Ş. ile imzalanan Sözleşme ve ekleri 28.06.2018 tarihinde TCDD Genel Müdürlüğü Trafik ve İstasyon Yönetimi Dairesi Başkanı Mükerrem Aydoğdu tarafından TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri’ye teslim edilmiştir. Sözleşmeye göre işin yürütülmesi TCDD 7.Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecektir. Yakın zamanda Afyonkarahisar’da da Lojistik Merkezlerin tesis edilmesinin ardından Akaryakıt Depolama Tesislerinin Kurulması, Rafinerilerden demiryolu ile taşınan akaryakıt ürünlerinin depolanması ve çevre illere dağıtımının yapılması düşünülmektedir. Tehlikeli maddelerin daha güvenli çevre dostu olan demiryoluile taşınmasına katkı sağlayacak işbirliğinin Ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim