Saraçoğlu Mahallesi çiftçileri hırsızlıktan muzdarip. 17 yıldır Saraçoğlu Mahallesi Akandere Sokak'ta çiftçilik yapan Halis Afşarlı, yaşadığı hırsızlık olaylarından dertli. Kışın gelmesiyle tarladaki sulama borularını toplayamayan Afşarlı'nın 5 metre uzunluğundaki 140 yağmurlama borusu çalındı. 5 yıl önce de 2 ton gübresi çalınan Afşarlı yetkililerden mobese görüntülerinin izlenmesini istiyor. Afşarlı, "Ben Saraçoğlu Mahallesinde 17 yıldır çiftçilik yapıyorum. 240 bin metrekare bir tarlaya pancar, mısır ve buğday ekerim. En son buğdayı ektim yağmurlama malzemeleri tarlada döşeliydi. Kış gelince çamurdan dolayı toplayamadım. Her Pazar günü de gidip baktım, malzemelerim duruyor mu, durmuyor mu? Diye. Hem tarlamın yanında komşular vardı. Evimle tarlanın arası 12 kilometre. 5'er metre uzunluğunda 140 tane borumu çalmışlar. Bu boruların hepsi birbirine bağlı ve döşeliydi. Tek tek söküp 700 metre tarlanın içinden sürüyüp yolda araca yüklemişler. Komşular görmüş, sisli bir havada hırsızlığın yapıldığı aracı görmüşler. Ancak sisli bir havaydı. Onun için 700 metre uzaklıktaki arabanın ışıklarını görmüşler ama akıllarına benim boruları çalacakları gelmemiş" dedi. 

DAHA ÖNCE DE 2 TON GÜBREM ÇALINDI 

Hırsızlıktan oldukça dertli olan Halis Afşarlı, 5 yıl önce de 2 ton gübresinin çalındığını söyledi. Afşarlı, "O civarda başka çiftçilerin de malzemeleri çalınmış. Tarlam Saraçoğlu yolunun sol tarafında, Akandere sokakta. Saraçoğlu yoluna aşağı yukarı 1 kilometre. Bir de tarlanın güney ve batı tarafında evler var. Bundan 5 yıl önce de 2 ton gübrem çalındı. O civarda başka komşular da hırsızlıktan dertli. Hırsızlık yapıldıktan sonra Emniyet'e gittim. Fatih Karakolu'na şikayetimi yaptım. Karakoldan geldiler baktılar. Ama herhangi bir çözüm bulunmadı" diye konuştu. 

MOBESE KAMERALARINA BAKSINLAR

Hırsızlık nedeniyle çiftçilik yapmakta zorlandıklarını belirten Afşarlı, Emniyet'in isterse hırsızları yakalayabileceğini söyledi. Afşarlı, "Polis bunu isterse çok kısa zamanda yakalar. Şimdi her yerde MOBESE kameraları var. Bir de kış gününde boru hareketi yok. Yollarda dolaşan boruların büyük çoğunluğu hırsızlık boruları. Ereğli yolunda kamera var. Başak Mahallesi'nin çıkışında Ereğli yolunda kamera var. Bu kameraların incelenmesini istiyoruz. Bu olay olalı 1 hafta oldu. Yetkililerden, özellikle Polis ve Jandarmadan yardım istiyorum. Saraçoğlu ve Erler mahallesindeki çiftçiler hırsızlıktan dertli. Tarım yapamaz hale geldik" ifadelerini kullandı.

AHMET ÇAKIR

Editör: TE Bilişim