TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şubesi 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı Konya Ticaret Odası'nda yapıldı. Bin 554 üyenin bulunduğu odanın seçimi ise bugün yapılacak. Seçimde ZMO Konya Şubesi Başkanı Özkan Taşpınar mevcut yönetimiyle tekrardan aday olurken, İsmail Toklu ve Adil Demirci de oda başkanlığı için adaylığını koydu. Dün yapılan toplantıda ZMO Konya Şubesi'nin 2009-2011 faaliyetleri ve odanın geleceği konuşuldu. Toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İ. Bülent Alparslan, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk ve çok sayıda ziraat mühendisi katıldı.
Milletvekili Mustafa Kabakçı, seçimlerin daha fazla hizmet verilmesini sağladığını söyleyerek, "Tarım sektörü dünyada gittikçe önem arz ediyor. Tarımla uğraşan insanların sayısı azalırken, üretim artıyor. Özellikle gelişmiş ülkelerde tarımla uğraşma oranı iyice azalıyor. Bizim ülkemizde de tarımla uğraşma oranı yüzde 35'lerden yüzde 25'lere indi. Tarımsal üretim teknolojik yöntemlerle artıyor ancak artan nüfusun tamamını doyurması için daha kaliteli tarım yapılması gerek" dedi.
İlk olarak kürsüye gelen ve üye listesi olmadan tek başına başkanlığa aday olan Adil Demirci, ZMO Konya Şubesi'nin daha fazla etkin olması için aday olduğunu söyledi. Türkiye Ziraat Mühendisleri Platformu Üyesi ve ZMO Konya Şubesi'ne aday olan İsmail Toklu da, ZMO Konya Şubesi'nin kimsenin tekelinde ve hiç bir siyasi partinin organı olmadığını belirterek, oda üyelerinin birlikte hareket etme sıkıntısı yaşadığını aktardı. ZMO Konya Şubesi'nin üyelerine yönelik daha fazla eğitim ve bilgilendirme programı yapması gerektiğini vurgulayan İsmail Toklu, "Odamız gücünü gösteremiyor. Tarım sektörünün önemi her geçen gün arttığı günümüzde odamızın da önemi ve etkinliği artmalıdır. Türkiye'nin geleceği tarımda, tarımın geleceği ise biz ziraat mühendislerindedir" şeklinde konuştu.
ZMO Konya Şubesi'nin kendi yönetimlerinde olduğu dönemde 20 yılda yapılabilecek olan faaliyetlerin 2 yılda yapıldığını vurgulayan ZMO Konya Şubesi Başkanı ve 8. Olağan Genel Kurulda da aday olan Özkan Taşpınar ise, "Odamız çok fazla etkinlik yapıyor. Çeşitli programlarla üyelerimizle bir araya geliyoruz. Üye sayımız biz yönetime gelirken bin 230'ken bizim yönetimimizde üye sayısı bin 554'e yükselmiştir. Biz sorumluluk altında olduğumuzu biliyoruz ve bunun için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 
HABER MERKEZİ
 
Editör: TE Bilişim