15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü kapsamında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Akşehir Nasreddin Hoca meydanında vatandaşlara hitap etti. Düzenlenen etkinliğe, Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Garnizon Komutanı Yarb. Tolga Yuvalı, Adalet Kom. Bşk. Mustafa Başarı, İlçe Emniyet Md. Vekili Mustafa Akdemir, İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş, çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “15 Temmuz karanlık bir gece, yaklaşık 3 sene önce bu saatlerde her şey ortaya çıkmış ve bu ülkenin işgal girişimi başlamıştı. Geçmiş olan bu 3 yıl içerisinde Çok açık ve net bu hedef anlaşıldı. Anadolu coğrafyası zor bir coğrafyadır, insanoğlu 13 bin yıl önce bu topraklarda yerleşik hayata geçti. 11 büyük medeniyet bu topraklarda yaşadı, atalarımız bu topraklara geldiklerinde buralarda Bizans imparatorluğu hâkimdi, Ermeniler vardı. Biz bu toprakları onlardan bileğimizin hakkıyla aldık, barışı, adaleti hâkim kıldık” dedi.

‘BU TOPRAKLAR DÜNYANIN EN STRATEJİK BÖLGESİ’

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Akşehir’de de, Anadolu Selçukluları döneminde el değiştiren çok büyük savaşlar olmuştur. 11 büyük medeniyet buralarda hüküm sürdü ve onların kalıntıları hala bu topraklarda gözleri vardır ve bu toprakları bizden geri almak istemektedirler. Bu topraklardan Müslümanları ve Türkleri atmak hayallerini kuruyorlar. Bu kalkışmanın birinci gerekçesi budur, ikinci gerekçesi ise bu topraklar dünyanın en stratejik bölgesidir. 3 kıtayı birleştiren topraklardır. Afrika’yı, Asya’yı ve Avrupa’yı birbirine bağlayan düğüm noktasıdır. Bu nedenle bu topraklar, 3 kıta arasındaki geçiş bölgesidir. 3. temel neden ise dünyayı hâkim olmak isteyen küresel güçler temel hedef olarak dünyada bin tane küçük küçük devletler oluşturmak istemektedirler. Onun için büyük ulus devletlerini parçalamaktadırlar, bunun da örneklerini Osmanlı bakiyesi olan İslam devletlerinde gerçekleştirmişlerdir” dedi.

‘DARBE’NİN MAKSADI İYİ YÖNETMEK DEĞİLDİ’

Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, “3 yıl önceki bu darbe kalkışmasının amacı; ülkeyi ele geçirmek ve bu ülkeyi ele geçirip iyi bir şekilde yönetmek değildi. Bu ülkede kargaşa çıkararak insanları birbirine kırdırmak, isyan çıkararak kaosa sürüklemekti ve batının elinde oyuncak etmekti. Ama bu millet buna müsaade etmedi. Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan minnet ve şükranlarımızı sunmak istiyorum, çünkü korkmadı, yılmadı ve kendisini almaya gelen özel timin helikopterlerinin arasından uçakla gitti, indi ve halkı sokaklara davet etti ve halkı da liderini dinledi, sokaklara indi ve bu hain darbe girişimini durdurdu. Eğer biz tarihten ders almazsak bu tarih tekrar eder durur ve biz nice 15 Temmuzlar yaşarız. O yüzden biz bu süreçten ders almak zorundayız. Çocuklarımızı aklı hür,  zihni hür, geleceği istikbali parlak nesiller olarak yetiştirmek istiyorsak bu hıyanet şebekelerinin eline bırakmamamız gerekiyor. Bugün gelinen noktada bu FETÖ hain örgütü başarılı olamadı, eğer başarılı olsaydı biliniz ki bugün bu ülkede birçok insan hayatta olmayacaktı, çok kan dökülecekti. 251 şehit kendilerini bizler için, bu vatan için feda ettiler ve bu örgütün kanlı emellerine ulaşmasını engellediler. Allah mekânlarını cennet eylesin, Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.

HABER MERKEZİ