Meram İlçesi Selam Mahallesi Dere Caddesi üzerindebulunan tarihi su sarnıcı yol genişletilmesi nedeniyle tahrip ediliyor. MeramBelediyesi Fen İşleri tarafından yürütülen tarihi su sarnıcı çalışmalarıkapsamında sarnıcın üç metresi yıkılıyor. Yola birkaç metre girdiği için 11metrelik su sarnıcının 3 metresi yıkıldı. Yaklaşık 11 metre uzunluğunda, 3metre yüksekliğinde olan tarihi su sarnıcı işadamı İbrahim Yapıcı'nınmalikanesinin altında bulunuyor.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Su sarnıcında yapılan bu çalışmalar tarihi dokuyaduyarlı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Vatandaşlar su sarnıcıntarihi bir dokuya sahip olduğunu ve bu çalışmaların bu dokuya uygun olmayan birbiçimde yapıldığını söylüyor.
 

Sarnıcın yıkım çalışmalarında çalışan Cemal Özşahin,“Yıllar önce çeşmelerin olmadığı, suyun her evde bulunmadığı zamanlardatonlarca su bu sarnıçlarda toplanırdı. O zamanlarda vatandaşların önemliorandaki su ihtiyacını bu sarnıçlar karşılıyordu. Taş ve mimari yapısınabaktığımız zaman su sarnıcının yapımı çok eskilere dayanıyor. Şu andakiçalışmalarla sarnıcın ön tarafından yaklaşık 3 metre kadar yıkıldı. Dokusunauygun tekrar duvar öreceğiz. Su sarnıcı yapılan yıkım çalışmasıyla yaklaşık 3metre kısalmış oldu” ifadelerini kullandı.

Meram Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre tarihisu sarnıcının Dere Caddesi'ne bakan tarafından yaklaşık 3 metre yıkılarakyerine dokusuna uygun tekrar yapılacağının ve bu çalışmaların Dere Caddesi'ningenişletilmesi amacıyla yapıldığının bilgisi alındı.

KERİM ATICI


Editör: TE Bilişim