Mayıs ayında temeli atılan Meram Bağı ve Meram Bağ Evi Projesi'nin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor
 Meram Bağ Evleri Projesi büyük ölçüde tamamlanırken, şimdilerde bahçe düzenlemesi ve evlerin iç dizaynı ile ilgili çalışmalar yapılıyor.
Meram bağlarını otantik haliyle geleceğe intikal ettirmeyi amaçladıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Belediye olarak eskiden 'Meram Bağı' olarak bilinen ve Konya'da zenginliğin ölçüsü olarak kullanılan; 'Meram'da bağı, Türbe önünde evi' ifadesini tekrar gerçekleştirmek için böyle bir proje hazırladık. Bu proje kapsamında 8 bin 600 metrekarelik alanda eski klasik Konya evi mimarisinde yapılacak 2 ev ve 4 farklı seki üzerinde yapılacak kamelyalarla birlikte Meram bağını kapsayan üzüm, elma, kayısı, armut gibi meyve ağaçları yer alacak. Tamamlandığı zaman tüm hemşehrilerimiz misafirlerini gezdirmeye getirebilecekler" dedi.
EVLİYA ÇELEBİ'NİN MERAM'A ÖVGÜSÜ
Ünlü seyyahımız Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde Meram Bağı ile ilgili çok güzel ifadeler yer aldığını hatırlatan Kalaycı, "Evliya Çelebi gördüğü her yeşillik için 'Bağ-ı Meram' ifadesini kullanmıştır. Ayrıca şöyle bir ifadesi bulunmaktador; 'Peçevi şehrinin baruthane Mesiresi, Kırım’ın Sudak bağı, İstanbul’un 175'ten fazla bahçe ve gülistanları, Tebriz’in Şah-ı Cihan Bağı, Konya’nın Meram mesiresinin yanında bir çemenzar bile değildir.' Konya'ya yüksek bir noktadan baktığımızda Meram'ın yeşil dokusu göze çarpar. Bu dokuyu korumak ve kollamak için elimizden gayreti göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim