Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, eserlerin teslimi sırasında yaptığıaçıklamada, bir ömür harcanarak elde edilen eserleri korumanın boynunun borcuolduğunu belirtti.

Mehmet Aşçı'nın özenle koruduğu asırlık, yöresel eşyaları Seydişehir'deaçılacak olan müzeye karşılıksız olarak bağışladığını ifade eden Çat,''Bağışlanan bu eserleri kayıt altına alarak Seydişehir'in hizmetine sunuyoruz.Mehmet Amcadan alınan bu eserleri adının yaşatılacağı bir oda dasergileyeceğiz'' diye konuştu.
Yaşının ilerlemesi nedeni ile kendisine ait bu eşyaları Belediye başkanıAbdulkadir Çat'a teslim eden Mehmet Aşçı, eserlerin bu şekilde emin bir şekildekoruncağını söyledi.
Bugüne kadar biriktirdiği antika eşya ve paraların gelecek nesillere ışıktutacağını anlatan Aşçı, şunları kaydetti: ''72 yıldır biriktirdiğim antikaeşyalar, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait para koleksiyonumu iş yerimdesergiliyordum. Belediye başkanımız bana bu eserlerimi Seydişehir belediyesitarafından açılacak olan Kültür evinde bulunan müzeye vermem konusunda taleptebulundu. Bende güvenilir bir şekilde korunacağını bildiğim için bağışladım.Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait paralar,1940 yılında aldığım çifte silah,dedemden kalma tarihi kılıç ve birçok değerli antika eserlerimi kültürmüzesinde sergilenmesi için teslim ettim.''

AA


Editör: TE Bilişim