Tapu ve Kadastro Teşkilatının 172 kuruluş yıldönümü münasebetiyle Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen törende, önce çelenk konuldu. Saygı duruşu ve hep birlikte okunan İstiklal Marşından sonra konuşan Tapu ve Kadastro 5. Bölge Müdürü Mustafa Akkul, “İki asra yakın bir zamandan bu yana, vatandaşlarımızın güveninin ve mülkiyetinin teminatı olan teşkilatımız Tapu ve Kadastro 5. Bölge müdürlüğümüzde 791 personelimiz, 45 Tapu Müdürlüğümüz, 3 Kadastro Müdürlüğümüz ile Konya, Aksaray ve Karaman İl ve İlçelerinde yılda 400 bine yakın işlem hacmi ile vatandaşlarımıza hizmet sunan ve bugün 172. Kuruluş yıldönümünü kutlayan köklü bir kurumdur. 

21 Mayıs 1847 tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulan Genel Müdürlüğümüz, 1871’de Nezarete dönüştürülerek Defter-i Hakani Nazırlığı olmuş ve bugün de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet vermektedir. Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında lider kurum olma vizyonumuzla vatandaşlarımıza 172. yılımızda da en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz. 

Bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum ödülüne sahip genel müdürlüğümüz, web Tapu, Tapu Takas, E-Haciz, E-terkin, Parsel Sorgulama, E-Randevu gibi projelerle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için altyapısını geliştirmeye devam etmektedir. Vatandaşlarımız e-devlet portalı üzerinden ulaşabildikleri Web-Tapu sistemi sayesinde, artık Tapu dairesine gitmeden hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde işlemlerini yapabilmektedir.

Bölge Müdürlüğümüz genelinde bulunan 1882 mahalle ve köyün tamamında kadastro çalışmaları tamamlanmış olup kadastrosu yapılmayan köy ve mahallemiz bulunmamaktadır. Konya İlimiz 408 birimde kadastro çalışmaları sırasında tescil harici bırakılan 88 bin hektar alanın ekonomiye kazandırılmasına yönelik başlatılan çalışmalar hızla devam etmektedir. Bugün kuruluşunun 172. Yıldönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza ve halkımıza şükranlarımızı sunarız” dedi. Atatürk Anıtında düzenlenen törenin ardından Tapu ve Kadastro 5. Bölge Müdürü Mustafa Akkul ve yanındaki heyet Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ı makamında ziyaret ettiler.

HABER MERKEZİ