Birçok açıdan Konya’nın tarihi yapılarından biri olan Tantavi Görsel Sanatlar Merkezi kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor. Restorasyon çalışmalarında sona gelinen TantaviAmbarı’nın açılışı 15 Temmuz Demorkasi ve Milli Beraberlik gününde gerçekleştirilecek. Açılış öncesi son hazırlıkları yerinde inceleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, buram buram tarih kokan bu mekanda kültür ve sanat adına sempozyum, konferans, müzayede ve sergiler düzenleneceğini hatırlatarak, kültür sanat alanında Konya’ya renk katacak ve büyük bir açığı dolduracak olan merkezin Konya’ya hayırlı olmasını temenni etti.

‘KÜLTÜR VE SANATIN KALBİ BUNDAN BÖYLE TANTAVİ’DE ATACAK!’

Ambar yanındaki parkta yapılan düzenlemelerle de bölgenin yeni bir çehreye kavuşacağını kaydeden Başkan Kavuş, “Şehrin sanat ve kültür hayatına büyük katkı sunacak Tantavi Kültür Sanat Merkezimizi Konyalı sanatseverlerle 15 Temmuz günü gerçekleştireceğimiz açılışla buluşturuyoruz. Mekan, şehrin kültür ve sanatının kalbinin atacağı bir mekan haline gelecek şekilde planlandı. 1850’li yıllarda inşa edilen ve çok uzun süre atıl bekleyen TantaviAmbarı’nın teras katında ise kitapseverler için bir kafe oluşturuldu. Zeminde hidrolik bir asansörü mevcut. Yapılacak faaliyet için sahne gerekli olduğunda bu asansör sayesinde alanımız sahneye kavuşuyor. Tantavi Ambarı, tüm bu özellikleriyle Meram’ın sanat ve kültür hayatına katkı sağlayacak önemli bir alan olacak. Tüm bunlarla birlikte Muhtar Ofisi, Mamuriye Camimiz ve şadırvanı ile ambarın etrafındaki parkın düzenlemesi tam anlamıyla bittiğinde bu bölge mahallemizin göz bebeği olacak.

BAŞKAN KAVUŞ, ‘TARİHİ MİRASIMIZI DA, 15 TEMMUZ’U DA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ’

Meram’ın tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmanın ve bu mirası yaşatmanın gayretinde olacaklarını ifade eden Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Tantavi ambarının Konya’ya yeniden kazandırılması mirasımızı sahiplenişimizin en önemli göstergelerinden biri oldu. Bu eserin açılışını da 15 Temmuz günü yapmamız bundan çok daha derin anlamlar içermektedir. Açılış günü için, Türkiye'nin en uzun 48 saatinde, 248 şehidi ve 2196 gazisiyle özgürlüğünü canı pahasına bir kez daha koruyan ve perçinleyen yüce milletimizin bu mücadelesini unutturmamak, gelecek nesillere bu fedakarlığın büyüklüğünü aktarmak adına 15 Temmuz gününü seçmiş olmamız, bizi biz yapan gerçek değerleri de sahiplenişimizin en güzel göstergesi. Bu vesile ile özgür, bir ve beraber Türkiye adına canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabır, gazilerimize de sağlık sıhhat ve afiyet diliyorum”

Başkan Yardımcıları ve teknik ekibiyle birlikte son rütuşları yerinde inceleyen Başkan Mustafa Kavuş, müteahhit firma yetkililerinden de bilgi aldı. Kavuş incelemesinin ardından parkta oturan vatandaşlarla, çocuklarla ve mahalle sakinleriyle bir süre sohbet etti.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim