Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi için milletvekilli aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden istifa etti. Başkan Akyürek istifasını Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda açıkladı. Yapılan basın açıklamasına AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Selçuklu Belediye Başkanı U. İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve diğer ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3 dönemdir AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yürüttüğünü anımsattı. Bu süre zarfında Konya’nın gelişmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Akyürek, “Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bugüne kadar yapılan çalışmalarda her zaman desteklerini gördüğümüz Konya milletvekillerimize, il başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, kadın kolları, gençlik kolları ve teşkilatın her kademesindeki kardeşlerimize, bu görevleri yapmamızı sağlayan Konya halkına teşekkür etmek istiyorum.  Belediyecilik sonsuza kadar uzanan bir hizmet halkası, yatırım zinciri ve süreçtir. Bu süreci en iyi şekilde yürütmeye gayret gösterdik. İncinmemeye ve incitmemeye de özel önem verdik. Bu noktada bütün çalışma arkadaşlarımızdan, bütün mesai arkadaşlarımızdan, başkanlarımızdan, teşkilat mensuplarımızdan ve Konya halkından haklarını helal etmelerini istiyorum” diye konuştu.

SÜREÇ ÇOK HIZLI GELİŞTİ

Başkan Akyürek, aday adaylığı sürecinin çok hızlı geliştiğini ve yapılan istişareler sonucunda böyle bir kararın ortaya çıktığını anlattı. 24 Haziran’da cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin yapılacağını hatırlatan Akyürek, sözlerini şöyle sürdürdü, “Üçüncü dönemimiz olması, sürecin çok hızlı gelişmesi, genel merkezimizle, teşkilatımızla, teşkilat terbiyesi ölçeğinde yapılan değerlendirme ve istişarelerde, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanlığından ayrılıp, aday adaylığı müracaatı yapmamız gerekti ve süreç böyle sonuçlandı. Bugün itibarıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ederek ayrılıyorum.  Konya'mıza bugüne kadar belediye başkanı olarak hizmet ettik, bundan sonra daha farklı hizmetler nasip olursa, görev verilirse, gerçekleştirmek üzere bugün veda ediyoruz."

YENİ BAŞKAN 10 GÜN İÇİNDE SEÇİLECEK

Açıklamasında Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gelecek yeni isimle ilgili de bilgi verdi. Kendisinin istifasının ardından gelişecek süreçte, Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Mithat Büyükalim’in görevi üstleneceğini dile getiren Akyürek, Belediye Meclisi'nde yeni belediye başkanı seçiminin 10 gün içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi.

GÖREVİNİ YÜZ AKIYLA YAPTI

Akyürek’in ardından söz alan AK Parti İl Başkanı Hasan Angı da yaptığı açıklamada, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin hayırlı olmasını temenni ederek söze başladı. “3. döneminin son yılına girmiş Büyükşehir Belediye Başkanımız 14 yıllık süre zarfında görevini yüz akıyla yapmış, pek çok güzel hizmete imza atmıştır” diyen Angı, hizmetlerinden dolayı Akyürek’e teşekkür etti. Akyürek’in bundan sonraki süreçte de ülkeye hizmet etmeye devam edeceğini kaydeden Angı, “Büyükşehir Belediye Başkanımız bir nöbet değişikliği noktasında varılan mutabakatı bugün ilan etti. Büyükşehir Belediye Başkanımız inşallah yeni güzellikler kazandırmaya devam edecektir. Şehrimize hizmet etmeye mecburuz, memuruz” diye konuştu. Yapılan basın açıklamasının ardından Başkan Akyürek, İlçe Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, Partililer ve Belediye çalışanlarının tebriklerini kabul etti. Akyürek basın mensuplarını da unutmadı. Basın mensupları ile bugüne kadar iyi ilişkiler içerisinde olduğunu ve kendilerine teşekkür ettiğini belirten Akyürek, basın mensupları ile fotoğraf çektirdi.

Editör: TE Bilişim