Aile temelli hizmetleriyle tanınan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, 100 Suriyeli çiftin evlenmesine vesile olacak. Toplu düğün merasimi İstanbul’da gerçekleşecek. 100 Suriyeli çiftin evlenmesi ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Mehir Vakfı Genel Müdürü Aygül Erdem hayırseverleri bu organizasyon için yardıma davet ederek; “Vakfımız, Türk Kızılay’ı ve Arap Derneği işbirliğiyle 100 Suriyeli çiftimizin toplu düğün merasimlerini önümüzdeki günlerde İstanbul’da gerçekleştireceğiz.Vakfımız tarafından evlenecek olan çiftlere 5 ana başlık altında; mobilya, ev tekstili, züccaciye, iç ve dış giyim, altın küpe ve yüzük, 100 kalem ayni yardım yapmaktayız.Sizleri bu hayır köprüsünden geçmeye davet ediyoruz.Toplanan yardımlar ihtiyaç sahibi gençlerimizin mutlu bir yuva kurmasın vesile olacaktır” dedi.  

TÜRK AİLE YAPISINA ÖNEM VERİYORUZ

Mehir Vakfı Genel Müdürü Aygül Erdem Türk milletini topluluk olarak ayakta tutan en önemli kurumun aile olduğunu vurgulayarak, Ailenin hukuksal bir birliktelik olduğuna dikkat çekti. Mehir Vakfı olarak aile yapısına önem verdiklerini de söyleyen Erdem; “Türk milletini asırlar boyunca bağımsız bir topluluk olarak ayakta tutan en önemli kurum aile olmuştur. Anne, baba, çocuklardan oluşan ve kutsal bir kurum olan aile, bu bakımdan çok büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden bu kurumun sağlam temeller ve köklü değerler üzerine kurulması gerekmektedir. Aile öncelikle hukuksal bir birlikteliktir. Bu birlikteliğin aynı zamanda ahlaki, sosyal ve dini boyutları vardır. Bu bağlamda Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı olarak Türk aile yapısına önem vermekle beraber din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahibi tüm gençlerimize hizmet etmekteyiz” diye konuştu. 

100 SURİYELİ ÇİFTİMİZİ EVLENDİRECEĞİZ

100 Suriyeli Çiftin toplu düğün merasimlerini önümüzdeki günlerde İstanbul’da gerçekleştireceklerini ifade eden Erdem, Mehir Vakfı’nın gençlerin evlenmesinde köprü vazifesi yaptığını da söyleyerek cümlelerini şu şekilde devam etti; “Vakfımız, Türk Kızılay’ı ve Arap Derneği işbirliğiyle 100 Suriyeli çiftimizin toplu düğün merasimlerini önümüzdeki günlerde İstanbul’da gerçekleştireceğiz. Hayırseverlerimizin bu organizasyondan haberdar olup imkânları dâhilinde maddi ve manevi desteklemelerini ümit ediyoruz.  Vakfımız tarafından evlenecek olan çiftlere 5 ana başlık altında; mobilya, ev tekstili, züccaciye, iç ve dış giyim, altın küpe ve yüzük, 100 kalem ayni yardım yapmaktayız. Yüce rabbimiz Nur süresi 32. Ayette şöyle buyuruyor; ‘Sizden bekârları, köleleriniz ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer onlar fakir iseler Allah onları fazlı kereminden zenginleştirir. Allah her şeye gücü yeten ve her şeyi bilendir. Bu ayeti sosyal hayatında uygulamak isteyenler için Mehir Vakfı bir köprüdür. Sizleri bu hayır köprüsünden geçmeye davet ediyoruz. Toplanan yardımlar ihtiyaç sahibi gençlerimizin mutlu bir yuva kurmasın vesile olacaktır. Güçlü aile, güçlü toplum ve güçlü Türkiye için herkesi bu kutsal görevde yardıma ve hizmet etmeye davet ediyoruz” 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim