Suriye’deki turistlere hitap eden eserlerin büyük çoğunluğu Osmanlı’ya ait eserlerdir” diye konuştu

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından “Suriye, Ürdün, Lübnan ve İsrail’deki Osmanlı ve Türk Eserleri” konulu konferans düzenlendi.  Konferansa Fakülte Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı ve Yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Cevdet Altınyazar ile Prof. Dr. Duygu Fındık, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, her hafta öğrencilere yönelik tıp dışı konulardan oluşan konferanslar düzenlediklerini belirterek, “Bunlar da eğitimin bir parçasıdır. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı başında başladığımız bu etkinliklerimizi yıl sonuna kadar sürdüreceğiz. Amacımız tıp öğrencilerimizin sosyal yönlerini geliştirmek ve bu alanda öğrencilerimize katkı sağlamaktır. Bu tür sosyal içerikle derslerle öğrencilerimizi klasik ders mantığından kurtarıp, öğrencilerimizin eleştirel düşünebilme yeteneklerini geliştirmek istiyoruz” dedi.
ECDADIMIZIN BÖLGEDE ÇOK BÜYÜK ETKİSİ VAR
Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün, Suriye, Ürdün, Lübnan ve İsrail’e giderek bu bölgedeki Osmanlı ve Türk eserlerini özellikle incelediğini söyledi. Prof. Dr. Ürün, slayt eşliğinde öğrencilere bölgedeki fotoğraf ve çektikleri görüntüleri izletti. Prof. Dr. Ürün, “Gezi ve incelemem sonucu ecdadımızın bu coğrafyada çok etkili olduğunu gördüm. Türk kültürünün bölgede etkilerini bugün de görmek mümkün. Özellikle Şam ve Halep’te Osmanlı’nın izlerini her alanda görüyoruz. Suriye’deki turistlere hitap eden eserlerin büyük çoğunluğu Osmanlı’ya ait eserlerdir” diye konuştu.
Osmanlı ve Türk eserlerinin eşsiz örneklerinin yer aldığı bu bölgede bugün çatışmaların yaşandığını hatırlatan Prof. Dr. Ürün, özellikle Suriye’deki iç çatışmaların bir an önce sona ermesini ve barışın bölgeye yeniden gelmesi temennisinde bulundu.   Konferans sonunda Prof. Dr. Sarı, Prof. Dr. Ürün’e günün anısına çini tabak hediye etti.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim