Aktivist Mehmet Kalay, Konya’dan bir TIR dolusu gıda ve giyecek yardımını Laskiye bölgesindeki Türkmenlere ulaştırdıklarını belirterek “Suriye’de Esed güçlerine karşı savaşan mücahidlerin silaha ihtiyaçları var. Suriye’de hak ve bâtıl arasında bir mücadele veriliyor” dedi.

Konya Aydınlar Ocağı’nın Salı Sohbetleri’nde Suriye’de son gelişmeleri anlatan Konyalı aktivistler Mehmet Kalay ve Fatih Türeğün, Suriye’de mücadele veren mücahitlerin silah, yakıt ve elektriğe ihtiyaçları olduğunu söyledi. Türkiye sınırına yakın Suriye’nin Laskiye bölgesinde yaşayan Bayırbucak Türkmenleri’ne ve Esed güçleriyle mücadele eden mücahidler ile Türkmen halkına Konya’dan topladıkları gıda ve giysiden oluşan 1 tır dolusu yardımı, 4 Ocak tarihinde Suriye’ye ulaştıran aktivistler Mehmet Kalay ve Fatih Türegün, Suriyeli Türkmen Cemal’le birlikte Suriye’de devam eden son durum hakkında bilgi verdiler. Laskiye bölgesindeki dağlık ormanlık bölgede 4 bin 500 genç mücahidin silahlı mücadele verdiklerini ve 500 kişiden oluşan 1. Yavuz Sultan Selim Tugayı adlı silahlı bir polis teşkilatı kurulduğunu kaydeden Türegün, 250 kişiden oluşan sınır bölgesini koruyan genç guruba yönelik kışlık giyecek ve gıda yardımı yaptıklarını belirtti. Yardımların Laskiye, Reyhanlı ve Halep bölgelerine dağıtıldığı kaydedildi.

TÜRKMENLER BÜYÜK SIKINTILAR YAŞIYOR

Konyalı aktivist Mehmet Kalay ise, Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı Türkmen Dağı bölgesine gittiklerini ve yapılan yardımları sunum eşliğinde anlatarak “Esed yönetimi burada bir Türkmen köyünün karşısına 3 Nusayri köyü kurmuş. Türkmenlerin ayaklanmaması ve mücadele etmemeleri için kaçırdıkları Türkmen gençlere korkunç işkenceler uygulayarak psikolojik korku yöntemi uygulamışlar. Buradaki Çeçen ve diğer ülkelerden gelen genç mücahitler, bize silah ve lojistik destek verildiği taktirde Esed’in kalesi durumundaki Laskiye’yi koruyan Kesep Kapısı’nı alma sözü verdiklerini söylediler. Burada merminin tanesi 3 lira. Esed güçlerine karşı savaşan genç mücahitlerin silah, yakıt ve elektriğe ihtiyaçları var. Karakollara karşı korkusuzca baskınlar düzeliyorlar. Muhalif güçler, Suriye’nin yüzde 80’ine hakim durumdalar. Mücahitlerin tek ihtiyaçları ise ağır silahlara sahip olamamaları. Bu konuda Türkiye’den ve Türk halkından maddi ve manevi yardım bekliyorlar” dedi. Kalay ayrıca, Suriye’de bütün ülkelerin istihbarat örgütleri ile ordularının çarpıştığını ve yönetimin Müslüman Kardeşlerin eline geçmemesi için Batılı devletler tarafından akan Müslüman kanın durdurulmadığını, Suriye’nin yer altı ve yerüstü kaynaklarına yönelik hesaplar yapıldığını belirterek Türkiye’nin, Avrupa ve ABD tarafından Suriye’de yalnız bırakıldığını kaydetti.

Türkiye-Suriye Kardeşlik ve Yardımlaşma Platformu’nun Konya’dan Suriye’deki Türkmenlere yaptığı yardımlardan dolayı Konya halkına teşekkürlerini sunan Suriyeli Türkmen Cemal de, Suriye-İngiltere futbol karşılaşmasında İngiltere’ye bir gol atan oğlunun da cephede savaştığını ifade etti.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim