Mezuniyet, sema gösterimiyle başladı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Kubilay Kurtuluş Baştaş, “Fakültemizden 10 farklı lisans programından mezun olan genç mühendislerimiz ve mimarlarımızın sevincini paylaşmak, fakültemizin ülkemize kazandıracağı mesleğinde yetkin genç mühendisleri şerefle uğurlamak için bir aradayız. Türkiye’de 1846 yılında İstanbul’da Ayamama Çiftliğinde kurulan ziraat mektebi ile başlayan tarımsal eğitim- öğretim günümüzde çoğunluğun ziraat fakültesi adı altında olmak üzere tarım ve doğa bilimleri, tarım teknolojileri gibi isimler altında 40 civarında fakülte bulunmaktadır. 1982 yılında kurulun Selçuk üniversitesi ziraat fakültesi, halen 10 eğitim programında 3 bin 100 lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisiyle eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir”

Dekan Vekili Doç. Dr. Baştaş, “Bilişim teknolojisindeki baş döndürücü ilerleme ve gelişme sayesinde artık bilgiye ulaşmak çok kolay hale gelmektedir. Bu gelişmeler karşısında bizlere düşen görev ise, öğrencileri kendilerinin kolayca erişebilecekleri teorik bilgilerden çok, uygulamalı, bizzat yaparak öğrenme, sorun çözmeye odaklı, disiplinler arası bilgileri yorumlayabilen bir düzeyde eğitim sistemi ile donatarak, ülkemiz ve dünya tarımına hizmet edebilecek kaliteli ziraat, gıda ve peyzaj mühendisleri yetiştirmek olacaktır. Genç mühendis arkadaşlarım; bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Unutmayınız ki dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir ve ancak değer oluşturduğunuzda başarı sizi takip edecektir. Ayrıca sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız. Sizleri; bugünlere kadar her türlü fedakârlığı göğüsleyerek yetiştiren ailenizi, ülkenizi ve üniversitenizi unutmamanızı talep ediyor, bundan sonraki hayatınızda hepinize üstün başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı

Fakültede dereceye giren bölüm birincilerine Konya Ziraat Odası Başkanı Süleyman Soylu tarafından plaket takdim edildi. Fakülte Birincisi Peyzaj Mimarlığı Öğrencisi Ertuğrul Önder, bayrak ve toprak teslimini fakülte arkadaşlarına gerçekleştirdi. Ardından tüm öğrenciler, sırasıyla diplomalarını öğretim üyelerinden alarak keplerini havaya atıp mezun olmanın sevincini yaşadı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim