İYİ Parti ve CHP’li üyelerin teklifi ile Büyükşehir Belediyesi meclisine sunulan Konya’da su, ulaşım ve otopark ücretlerinde indirilme giderilmesi talebi AK Parti ve MHP’li üyelerin oyları ile reddedildi. İndirimlerin reddedilmesinde ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik koşullar ve indirimlerden doğacak mali yükümlülüğü kaldırılamayacak olması gösterildi. Kararı İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İyi Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu ve CHP İl Başkanı Barış Pektaş Yenigün’e değerlendirdi.

‘KONYALIYA SAHİP ÇIKMADILAR’

Konya Büyükşehir Belediye meclisinde su ulaşım ve otopark ücretlerine indirim teklifinin reddedilmesini değerlendiren İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “İstanbul ve Ankara belediyesinin yeni başkanları vatandaşın yükünü hafifletmek için örnek davranışlar yapmıştı. Bizler Konyalı olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızdan da indirim istedik. İndirim istememizin sebebi yıllardır Konya zaten AK Parti’ye büyük destek veriyor.  Geçtiğimiz seçimde de yüzde 70 oranında oy verdi. Konyalının bu desteğine karşı bir jest olarak su ve yolcu ücretlerinde.  İndirim talebi mecliste 2-3 ay oyalandı ve reddedildi. Bu teklifi veren İyi Partili, CHP’li ve Saadet Partili üyelere teşekkür ediyorum. Bu üyeler Konyalıya sahip çıktı ama Konya Büyükşehir Belediyesi ve AK Partili ve MHP’li üyeler sahip çıkmadı. Bizlerin gözü Konya’da bulunan tüm belediyelerin üzerinde. Belediyelerdeki meclis üyelerimiz her şeyi takip ediyorlar” ifadelerini kullandı. 

‘BELEDİYE HEMŞEHRİLERİNE BU İNDİRİMİ ÇOK GÖRMÜŞTÜR’

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ise Konyalının bu indirimi hakkettiğini belirterek, “Tüm Türkiye’de ve özellikle CHP’li belediyelerde su, ulaşım ve otopark ücretlerinde indirime gidilerek belediyelerin kâr amaçlı değil kamu yararı amaçlı çalışan kurumlar olduğu anlayışı yerleşmeye başladı. Konya’da ise tam tersine belediye yüzde 70’in üzerinde oy veren hemşerilerine bu indirimi çok görmüştür. Konyalıların bu indirimi hakkettiğini düşünüyoruz ve indirim teklifinin CHP ya da İYİ Parti’den gelmesinin reddedilme nedeni olarak görülmemesi gerektiğini halka hizmet esaslı her teklifin değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

‘GÜNDEMDE TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

İyi Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu da İYİ Parti olarak başından beri ifade ettiğimiz şekilde konunun takipçisi olmaya ve gündemde tutmaya devam edeceklerini ifade ederek, “ İYİ Parti Konya İl Teşkilatı olarak belediye meclis üyelerimiz marifetiyle Konya Büyükşehir Belediye Meclis gündemine taşıdığımız ve yaklaşık iki aydır da meclis kararıyla ötelenerek Plan Bütçe Komisyonuna sevk edilen, su, ulaşım ve otopark ücretleri ile ilgili önergemiz Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından "bütçe yetersizliği" gerekçesiyle Büyükşehir Belediye Meclisine gönderilmemesine karar verilmiştir.Hatırlatmakta yarar vardır ki İYİ Parti olarak verdiğimiz önergenin içerisinde öğrenci El Kartının 40 TL'ye indirilmesi, 4 yaşına kadar çocuğu olan annelerin ulaşımdan ücretsiz yararlandırılması, yol kenarı otopark ücretlerinin iptal edilmesi ve su ücretlerinin indirilmesi vardı.Plan ve Bütçe Komisyonu'nun bütçe yetersizliği sebebiyle verdiği AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin oyları ile meclis gündeminde onaylanan bu karar ile Konya ulaşımın, suyun ve otopark ücretlerinin en pahalı olduğu şehirler arasında ilk sıralarda yerini muhafaza etmiştir.Bugüne kadar bütçeyi plansız şekilde kullanan, gereksiz ve yararsız birçok yatırıma büyük kaynaklar aktaran Konya Büyükşehir Belediyesi'nin milletimizin menfaatine olan önerilerde kaynak yetersizliği sebebinin arkasına sığınması üzücü ve düşündürücüdür.İYİ Parti olarak başından beri ifade ettiğimiz şekilde konunun takipçisi olmaya ve gündemde tutmaya devam edeceğiz. Şehrimizin ve vatandaşlarımızın menfaatine olan her konuda İYİ Parti, mücadelesini sonuna kadar sürdürecek ve kamuoyunun gündeminde tutacaktır. Takdir aziz hemşerilerimizindir”  şeklinde konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim