Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nden gerçekleştirilen mezuniyet törenine Selçuk Üniversitesi Rektörü ve Konya Teknik Üniversitesi Kurucu Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Prof. Dr. Ayhan Göktepe, Mühendislik Fakültesi Dekanı Ferruh Yıldız, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Fatih İşçan, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Dr. Kamil Akın bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve aileler katıldı. 

Öğrencilerin sevincini ortak olan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Konya Teknik Üniversitesi, Konya’nın bir hayaliydi. Bu sene 15 Mayıs tarihi itibariyle Konya Teknik Üniversitesi kurulmuş oldu. Teknik Üniversite Konya için önemli kurum ve kuruluşlardan birisidir. Çünkü Konya sanayisi güçlü bir sanayidir. Özellikle otomotiv alanında 232 fabrikanın 2 bin 400 kadar otomobil yedek parçasını dünyanın önemli markalardan ürettiğini biliyoruz. Diğer önemli bir husus Beyşehir merkezde ve bazı ilçelerde üretimi yapılan silah sanayinin artık Konya’da kurulacak olan savunma sanayisinin alt yapısına dönüşmüş olmasıdır. Bu alanlarda üretim yapan sanayicilerin önünü açmak adına teknik üniversite büyük bir önem arz etmektedir. En önemli adımlardan birisi de öğrencilerimizin sahada sanayide bizzat görerek yetişmeleridir” dedi. 

REKTÖR ŞAHİN, ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ

Rektör Şahin, girişi Selçuk Üniversitesi olarak yapılan öğrencilerin istedikleri takdirde diplomalarını Selçuk Üniversitesi olarak alabileceklerini ancak bu seneden itibaren giriş kaydı yapılan öğrencilerin, diplomalarını Konya Teknik Üniversitesi’nden alacağını söyledi.

Mezuniyet töreninde öncelikle aileleri tebrik eden Rektör Şahin, “Değerli veliler, ülkemizin en köklü güçlü fakültesinden eğitim almalarını ve iyi bir mühendis olarak mezun olmalarını temin ettiniz. Akademisyenlerimizi tebrik ediyorum, onlarda büyük bir fedakarlıkla öğrencilerimizin kaliteli birer mühendis olarak yetişmeleri için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Sevgili öğrenciler, zorlu ve başarılı bir eğitim sürecinin sonunda mezuniyet kapısına kadar geldiniz. Artık bugünden itibaren hepiniz inşaat mühendisiniz. Başlarınız dik, yüzleriniz ak, hayatlarınız düzen ve istikrar içerisinde devam etsin. Allah muvaffak etsin” diye konuştu. 

“BUGÜNE KADAR 4 BİN 50 MEZUN VERDİK”

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, “Selçuk Üniversitesi adına son mezuniyet töreninde sizleri ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bugüne kadar 4 bin 50 mezun verdik. Yüksek Öğretim Kurumu’nun Türkiye’de mühendislik eğitim veren fakülteler içerisinde 12. sırada yer alıyor. Kamuda veya özel sektörde nerede iş bulursanız yaşam boyu eğitimden vazgeçmemeniz gerekir. Mühendislik eğitimi çok çabuk bayatlayan bir eğitimdir. Teknoloji sürekli gelişiyor, aldığınız eğitimler bir süre sonra tazeliğini yitirir. İşleyen ve parıldayan bir mühendis olmak istiyorsanız çağın gereklerine uygun olarak yaşam boyu eğitimle ve meslek odalarıyla gelişmeleri takip etmeniz gerekiyor. Hepinize bundan sonra kuracağı iş ve aile hayatınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Konya Başkanı Doç. Dr. Fatih İşçan, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Dr. Kamil Akın ve genç mühendislere mezuniyetlerinin hayırlı olmasını dileyerek, tavsiyelerde bulundu. Mühendislik fakültesinden dereceye giren bölüm öğrencilerine diplomaları Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, tarafından takdim edildi. Kalem kırma ve mühendislik yeminin ardından tüm öğrenciler, keplerinin havaya atarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim