Türk Büro-Sen Konya 2 Nolu ŞubeBaşkanı Arif Baştuğ, “Kadroya geçirilmeyen 151 bin sözleşmeli çalışan vekararnamenin çıkartılmasının ardından, istihdam edilen sözleşmeli personellerve 4/C kadrosunda çalışanlar da bir an evvel kadroya alınmalıdır”dedi.
Hükümetin kamu çalışanlarıyla ilgili politikalarında ki istikrarsızlık devamettiğini belirten Türk Büro-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Arif Baştuğ, “Kısabir süre önce işçi ve memur kavramının kaldırılarak çalışan kavramınıngetirileceği, memurların iş güvencelerinin kaldırılacağı, esnek çalışmasisteminin hakim kılınacağı ve tüm kamu çalışanlarının sözleşmeli yapılacağınadair açıklama yapan Bakanların yanı sıra Başbakan Erdoğan sözleşmeli belediyepersonelinin kadroya geçirilmesi için 9 ay önce verdiği sözü Kızılcahamam’datekrarladı. Bugün gelinen süreçte, sözleşmeli personel çalıştırılmasıuygulamasının mucidi olan hükümetin, yıllardır kamuya doldurduğu sözleşmelipersoneli kadroya geçirmesi, yaptığı hatayı kabul ettiğinin en açıkgöstergesidir. Ancak bu noktada, siyasi iradenin büyük bir ikilem içindeolduğunu görüyoruz” dedi.

“4 Haziran 2011 tarihindeyayınlanan Kadro Kararnamesi ile bazı sözleşmeli kamu görevlileri kadroyageçirilmişti” diyen Baştuğ, şunları kaybetti: “Ancak, başta belediye ve il özelidarelerinde çalışan sözleşmeliler olmak üzere çoğu kurumda 4/B’li personel ve4/C’li çalışanlar bu uygulamanın dışında bırakılmıştı. Gençlik ve SporBakanlığı’nda ki 4/B’liler, Adalet Bakanlığı’ndaki 4/B’liler, Gümrük ve TicaretBakanlığı’ndaki 4/B’liler, TÜİK’ de istihdam edilen 4/C’liler, ÜniversitelerdeProje Kapsamında Çalışan 4/B’liler, Usta Öğreticiler, Vekil Öğretmen, Ebe veHemşireler, Vekil İmam- Hatipler, Fahri Kuran Kursu Öğreticileri, TOKİÇalışanları ve diğer kurumlarda istihdam edilen 4/C’liler gibi pek çoksözleşmeli kapsam dışında kalmışlardı. Hükümet, sözleşmeli belediyeçalışanlarını kadroya geçirmek için daha fazla beklememeli, bu mağduriyeti biran önce sonlandırmalıdır. Belediye çalışanlarımız da neden kadroya geçirilmekiçin iki yıl beklemek zorunda kaldıklarını, neden diğer sözleşmeli personellebirlikte kadroya geçirilmediklerini mutlaka sorgulamalıdır” dedi,

Gelinen noktada belediyelerdeçalışan sözleşmeli personel açısından olumlu olmakla birlikte yetersiz ve eksikolduğunu aktaran Baştuğ, “Dört gözle kadro bekleyen diğer sözleşmeli personelunutulmamalıdır. Sorunun parça parça ve yeni mağdurlar yaratarak değil,istisnasız tüm sözleşmelilerin kadroya alınıp, sözleşmeli personel çalıştırılmasıuygulamasına son verilmek suretiyle, yüz binlerce çalışanın sorunlarının kalıcıolarak çözülmesini istiyoruz.
Kadroya geçirilmeyen 151 bin sözleşmeli çalışan ve kararnamenin çıkartılmasınınardından, istihdam edilen sözleşmeli personeller ve 4/C kadrosunda çalışanlarda bir an evvel kadroya alınmalıdır” dedi.

HABER MERKEZİ


Editör: TE Bilişim