Belediyeler ve bağlı kuruluşları ile il özel idarelerinin kadro ve pozisyonlarında istihdam edilen kamu görevlilerine, 4688 sayılı Kanunun 32. maddesinde yer alan usul ve esaslar çerçevesinde ödenebilecek sosyal denge tazminatı kapsamında, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası (BEM-BİR-SEN) ile Belediyeler arasında 2018-2019 yılları için yeniden sözleşme imzalandı.


Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ Genel Müdürlüğü ve İlçe Belediye Başkanlıkları sosyal denge sözleşmelerini yeniledi.

Bem-Bir-Sen Konya Şubesi Başkanı Sait Közoğlu, "Yerel yönetimlerde, etkin bir çalışma sisteminin başarılı olabilmesi, kuruluşların hizmet götürdüğü kişilere ve yasal düzenlemelere bağlıdır. Belediye teşkilatları yerelde ki hizmetleri,  güçlü teşkilat yapısı ve yetişmiş etkin kamu personeli ile birlikte yürütmektedir. Tarihimizde memuriyet, bir meslek olmaktan çok, devlet için insanlara hizmet anlayışı içerisinde yapılmıştır. Memurluk ideali,  memurlarda aranan hizmet, hamiyet, mesuliyet duygusu, ahlak, adalet gibi kavramlar bir meslek sahibi olma ve istihdam gibi gayelerin ötesinde amaç olarak ön planda tutulmuştur. Günümüzde de aynı anlayışla görevlerini yürütmeye çalışan arkadaşlarımız yüksek motivasyonla günün imkânlarına göre kendilerini yenileyerek, ilimize ve devletimize katkılarını sürdürmektedirler.

Ülkemize yönelik tehditlerin bertaraf edilmesi, bölgedeki huzur ve istikrarın sağlanması için tek yürek olarak, Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşılmasında kamu görevlilerine önemli görevler düştüğünün bilincindeyiz. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemiz, KOSKİ Genel Müdürlüğü merkez ve ilçe personelleri ile İlçe Belediye Başkanlıklarında görev yapan memur ve sözleşmeli personeller için imzalamış olduğumuz Sosyal Denge Sözleşmesi’nin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu sözleşmelerin asıl amacı motivasyondur. Paylaşma duygusuyla davranarak memurlarımızın performanslarının artırılmasını sağlayan başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek’e ve sosyal denge sözleşmesini imzalayan İlçe Belediye Başkanlarımıza memurlar adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim