Meclis Başkanı Selvi, “Elektrik kesintileriyaşanıyor köylerde ve mağduriyet oluşuyor. Karar komisyondan geçmiştir. Bualınan kararla sorumluluk bizde değil dağılım şirketinde” dedi.

İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı genişletilmiş16. toplantısı gerçekleşti. Meclis’in gündeminde elektrik dağıtım şirketininbazı köylerde yaşanan sorunların sorumluluğunu üstlenmemesi, Yunak İl Özelİdaresi binasının bakımı ve onarımı ve Kadınhanı ilçesinde bulunan yaklaşık 10köyün içme suyunu karşılayan tesisin bakımı ve onarımı vardı.

SORUMLULUK MEDAŞ'TA

İl Genel Meclisi, MEDAŞ'ın köylerin sokak vecaddelerin aydınlatılmasıyla ilgi sorumluluğu kabul etmediği ve bunun sorunlarıberaberinde getirdiği sorunları konuştu. Bu konuda Sanayi ve Ticaret Komisyonuile Araştırma ve Geliştirme Komisyonu'nun raporlarını meclise sunmasınınardından konuşan Meclis Başkanı Ali Selvi, dağıtım şirketinin aydınlatmabedelini hazineden alması gerektiğini ifade etti. İl Genel Meclisi’nin böylebir sorumluluğunun bulunmadığını, böyle bir sorumluluktan kaçınmayacağınıkaydeden Selvi, köylerdeki bazı aydınlatmalardan biz sorumluyuz. Ancakbelediyesi olan yerlerden biz sorumlu değiliz. Dolaysıyla bunu meclisingündemine sunduk. Önemli bir konuydu ve gündemdeydi. Elektrik kesintileriyaşanıyor köylerde ve mağduriyet oluşuyor. Karar komisyondan geçmiştir. Bualınan kararla sorumluluk bizde değil dağılım şirketinde. Bu kararımızı dağıtımşirketinin gerekli mercilerine de ileteceğiz” dedi.

İÇMESUYU KARARA BAĞLANDI

Kadınhanı ilçesi Bakırpınar içme suyu tesisininbakımı ve onarımı için Alt Yapı Yatırımları Komisyonu Başkanı MehmetTüfekçioğlu tarafından rapor görüşmelere sunuldu.  Plan ve Bütçe Komisyonu’nun da raporunusunmasıyla oylamaya geçildi. Oylamada İçmesuyu tesisinin onarımı ve bakımınınyapılması için ödenek ayrıldı. Bu tesisle Afşarlı, Bayramlı, Hacıpirli,Karakutlu, Karayörüklü, Kızılkuyu, Kurthasanlı, Küçükkuyu, ve pusat köylerineBakırpınar içme suyu tesisi ile köylerin su ihtiyacı giderilecek.

Yunak ilçesi Özel İdare Binası'nın bakım veonarımı için İl Genel Meclisi İçişleri Komisyonu ile Bütçe Komisyonu raporlarıgörüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda Özel İdare Binası'nın bakım ve onarımıiçin 10 bin liranın bütçeden ayrılması kararlaştırıldı.

Ayrıca meclis 2013 yılı bütçesine esasteşkil yatırımların yer aldığı 2013 yılı performans planı 16. birleşimtoplantısında görüşmeye başlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun okunmasınıardından 7 daire başkanlığına ait performans ölçütleri belirlendi. Buna göre İlÖzel İdaresi’nin 2013 yılında sağlık, eğitim, yol, imar, altyapı alanında hangiyatırımların gerçekleştirileceğine de planda yer verildi.

KERİM ATICI


Editör: TE Bilişim