İzbiştali, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye ve Bulgaristan arasında özellikle son 5-6 yıldır çok güzel ilişkilerin olduğunu söyledi. 
Sofya'da 120 yıl öncesine kadar 40'tan fazla caminin olduğunu dile getiren İzbiştali, şöyle devam etti: 
''Sofya'da bir tane camimiz var. En az 70 bin Müslümanın olduğu bir şehre bir cami çok az, bize yetmiyor. Cuma günleri camimiz dolup taşıyor. Sofya'ya ikinci bir cami yapmak istiyoruz. Bunun için Bulgaristan Başmüftülüğü olarak 7 yıl önce Sofya Büyükşehir Belediyesi'ne cami yapımı için başvuruda bulunduk, ancak bir cevap alamadık. Türkiye'den bu konuda yardım bekliyoruz'' 
Türkiye'nin, Balkanlar ve Orta Asya'daki önemine dikkati çeken İzbiştali, ''Türkiye Hükümeti ve devleti, tüm Balkanlar ve Orta Asya'da da çok büyük bir devlet'' dedi. 
Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday ise son yıllarda Bulgaristan ile Türkiye arasında din hizmeti ve faaliyetleri konusunda işbirliğinin olduğunu söyledi. 
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın da desteği ile özellikle Balkanlar'daki soydaş ve Müslümanlara din hizmeti ve din eğitimi konusunda yardımcı olunduğunu aktaran Özbuğday, bundan sonraki süreçte de yardımların devam edeceğini kaydetti. 
Özbuğday, ziyarette İzbiştali'ye tablo hediye etti.
AA
Editör: TE Bilişim