Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı (SOBE) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa AK  ve SOBE Yönetim Kurulu Üyeleri Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ı ziyaret etti.  Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Konya Valisi Toprak’a SOBE’nin çalışmaları hakkında bilgi verildi. 

‘SOBE KONYA’YA DEĞER KATIYOR’

SOBE heyeti ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak : “ Hoşgörü şehri Konya örnek projelerle de adını dünyaya duyurmaya devam ediyor. SOBE gibi bir kuruluşun Konyamızda olması şehre ayrı bir değer katıyor. Giderek adını duyuran Otizme yönelik çalışmaların hem ilimizde hem ülkemizde hem de dünyada farkındalık oluşturduğuna şahitlik ediyoruz. Bizler de SOBE’nin yapmış olduğu faaliyetlere destek olarak yanında olmaya devam edeceğiz.“ dedi. 

‘SOBE TOPLUMSAL FARKINDALIK OLUŞTURUYOR’

Ziyarette SOBE’nin çalışmaları ile bilgi veren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı dünya genelinde ve ülkemizde otizmin her yıl giderek hızlı artış gösterdiğine dikkat çekerek, “Otizmli bireyler için farkındalık oluşturma ve onların sosyal hayata geçişlerini sağlama amacıyla bir çok çalışma yapıyoruz.  Alanında önemli bir boşluğu dolduran SOBE  ülke genelinde ve yurtdışında örnek alınıyor. Bu çalışmaların yanı sıra Otizm konusunda toplumsal bir bilinç oluşturmak ve otizmin erken tanısı konusunda anne babaların dikkatini çekmek amacıyla birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Biliyoruz ki erken teşhis ve tanı otizmli çocuklarımızın gelecek yıllarındaki beceri ve işlevlerini gerçekleştirmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu vesile ile yapılan bu çalışmanın toplumsal farkındalık oluşturmasını diliyorum” dedi. 

SOBE’nin Selçuklu Belediyesinin sosyal sorumluluk anlayışı ile hayata geçirilen ve Türkiye’nin en kapsamlı ve en güzel otizm merkezlerinden biri olduğunu ifade eden  Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı Başkanı Mustafa Ak, tesisin amacının Otizmli çocukların hayatlarını kolaylaştırmak, ailelerine destek vererek  ailelerin çocukları ile birlikte sosyal hayata dahil edebilmek olduğunu söyledi. Başkan Ak: “  Konya Valiliğinin her sosyal sorumluluk projesinde olduğu gibi SOBE için de desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. Desteklerinden dolayı sayın Valimizin şahsında tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. Ziyaretin sonunda SOBE heyeti Vali Toprak’a çini vazo takdim etti.

HABER MERKEZİ