Selçuklu İlçe Gençlik Kolları tarafından başlatılan ve temel amacı genç siyasetçi yetiştirmek olan “Direnişten Şahlanışa 2023” programının beşinci konuğu Konya Milletvekili Selman Özboyacı oldu. Konya’nın en genç milletvekili olan, bununla birlikte gençliğin içinden gelen birisi olarak dikkat çeken Özboyacı, geçmişten günümüze siyasi tecrübelerini paylaştı. Programa, İl Gençlik Kolları Başkan Vekilleri, Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Tahir Özer ve teşkilat mensupları katıldı. 

 “AK Parti ile Siyaset Gençleşiyor” sloganının öneminin büyük olduğuna vurgu yapan Selman Özboyacı, “Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan bu hareket ciddi anlamda büyük önem arz ediyor. Siyasetin gençleşmesi, gençlerimizin siyasete yönelmesi geleceğimiz açısından önemli olduğu kadar bireysel olarak da gelişimin en büyük parçası. 24 Haziran seçimlerinin ardından birçok bölgeden genç arkadaşlarımız vekil oldu. Sunacakları vizyonlar, yapacakları çalışmalar ileriye yönelik yatırım olacak. AK nesillerin yetişmesine fayda sağlayacak. Hiç şüphesiz bu ülkenin en büyük gücü gençliktir. Bizde AK Parti’nin genç vekilleri olarak bunu önemsiyoruz. Gençlik düşüncelerimizi de her geçen gün faaliyete geçiriyoruz” dedi. 

Ülkemizde her dört kişiden birisinin 30 yaş altında olduğuna dikkat çeken Özboyacı, “Genele baktığımızda 56 milyon seçmenin 17 milyonu 30 yaş altında. Seçim bazlı düşündüğümüzde ise her 3 oy kullanandan birisi genç kardeşimizdi. Bizlerde bu bağlamda partimizin çatısı altında gençlere yönelik ciddi çalışmalar yaptık. Özellikle genç vekil olarak meclise girmemiz bizlere verilen önemin en açık göstergesidir. Bu teveccühü hep birlikte boşa çıkartmadan çalışacağız. Bizim vatandaşımıza karşı sorumluluklarımız var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bir değerin yanında ayağımızı yere basarak sorunlar karşısında en somut adımları hep birlikte atacağız” dedi.

“GÖREVİMİZİ LAYIĞI İLE YERİNE GETİRECEĞİZ”

AK Parti çatısı altında bulunan herkesin hizmet bilincini çok iyi bildiğini belirten Özboyacı, “Eğer AK Parti çatısı altındaysak vatandaşımıza hizmet etmenin ne anlama geldiğini iyi bilmemiz gerekiyor. Çok şükür partimizin her kademesinde yaptığı işin ne kadar önemli olduğunu bilen kişiler var. Bizlerde bu dönemde hem Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı hem de Milletvekilliği görevini yerine getireceğiz. Bulunduğumuz konumların ne kadar değerli ve hassas olduğunu biliyoruz. Yaptığımız işin büyük bir vebal taşıdığını da asla unutmuyoruz. Yorulmayı, enerjisizliği, uykusuzluğu asla ve asla kabul eden yapımız yok. Hem Allah katında hem de vatandaşlarımızın gözünde görevimizi layığı ile yerine getirmek için çalışacağız” dedi. 

Selçuklu Gençlik Kolları’nın her geçen gün yapmış olduğu programlarla çıtayı yükselttiğini de dile getiren Selman Özboyacı, “Selçuklu gençlik konusunda büyük bir alana sahip. Selçuklu’da yapacağınız her program bu nedenle çok önem taşıyor. Bugün birlikte olduğumuz “Direnişte Şahlanışa 2023” programı da gençlik için değerli buluşmalardan. Sıklıkla bahsettiğimiz gençleşen siyasetin temelleri hiç şüphesiz bu kademelerde atılıyor. Burada işlenen her doku ileriye baktığımız zaman en büyük sermayelerden oluyor. Bizlerde gençlik yapılanmalarının tozunu yutmuş bir kardeşiniz. Biliyoruz ki gençlik davası neredeyse orada olur. Biliyoruz ki gençlik yürüdüğünüz yol neredeyse orada arkanızda yer alır. Bu vesile ile Selçuklu teşkilatımızın yapmış olduğu program kimi ağırlarsa ağırlasın ileriye yönelik yatırımdır. Emeği geçen herkesi İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Osman Şahin nezdinde tebrik etmek istiyorum. Büyük bir sorumluluk ile hareket edilen örnek projede konuk olmak benim için büyük mutluluktu. Sıklıkla ifade ettiğimiz gibi Selçuklu’ya baktığımız zaman Konya gençliğinin emin adımlarla ilerlediğini görebiliriz” dedi. 

Program, Selçuklu Gençlik Kolları Başkanı Osman Şahin’in hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim