Önceki gece hava sıcaklığının -8 dereceye kadar düştü. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte şehir genelinde etkili olan yoğun sis ise görüş mesafesini zaman zaman 3 metreye kadar düşürdü. Yoğun sis ve yollarda meydana gelen gizli buzlanma nedeniyle Konya genelinde ve şehirlerarası yollarda çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Kazalarda can kaybının yaşanmaması ise tek teselli oldu.

ZİNCİRLEME KAZALAR ARDI ARDINA GELDİ

Konya’da sabah saatlerinde yaşanan yoğun sis ve gizli buzlanma kazaları da beraberinde getirdi. Özellikle trafiğin sabah saatlerinde yoğun olduğu bölgelerden zincirleme kaza haberleri ardı ardına geldi. 

İstanbul Yolu Mobilyacılar Kavşağı’nda meydana gelen trafik kazasında gizli buzlanmaya yoğun sis de eklenince araç sürüşücü direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Kaza sonrasında bariyerlere çarpan otomobil asılı halde kalırken, kırılan korkuluk demirleri de yola savruldu. Aynı mevkide yaşanan ikinci trafik kazasında da yine gizli buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda aracın kontrolden çıkması sonucu meydana geldi. Kazazedelerin yardımına ilk olarak yoldan geçen diğer araçların sürücüleri koşarken, kazada hafif yaralanan bir otomobil sürücüsü olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Diğer yandan trafik ekipleri, bölgede yeni kazaların yaşanma riskine karşı uzun süre yolda araç geçişini kontrollü bir şekilde sağladı. Aynı yolun devamındaki Kunduracılar Köprülü Kavşağı ve Dedeman Kavşağı’nda da çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazaları meydana geldi. 

GÖRÜŞ AÇISI DÜŞTÜ, YOLLAR BUZ PİSTİNE DÖNDÜ

Yoğun sis nedeniyle görüş açısının zaman zaman 3 metreye kadar düştüğü Konya genelinde trafik kazaların ardı arkası kesilmedi. Sabahın erken saatlerinde meydana gelen trafik kazalarına yoğun sisin yanında gizli buzlanma ve sürücülerin dikkatsizlikleri neden oldu. Sancak Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazasında, durakta bekleyen yolcuları almak üzere durağın önünde bekleyen belediye otobüsüne arkadan gelen bir otomobil çarptı. Kazayı geç fark eden diğer aracın sürücüsü de kayganlaşan yolda duramayarak önündeki araçlara çarptı. Zincirleme kazada maddi hasar meydana geldi. 

MAKASLAYAN TIR, ORTA REFÜJE ÇIKTI

Şehir merkezinde olduğu gibi şehirlerarası yollarda da yoğun sis ve gizli buzlanmaya bağlı olarak irili ufaklı çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Aslım Caddesi’nde seyir halindeki TIR, buz pistine dönen yolda kayarak kontrolden çıktı, orta refüjdeki ağaçlara çarparak durabildi. Organize Sanayi Bölgesi’nde de buzlanma ve sise bağlı olarak maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. 

Konya Afyonkarahisar Yolu Altınekin ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında ise pancar yüklü kamyon, kontrolden çıkarak devrildi. Kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği pancar yüklü kamyon, yol kenarına devrildi. Kazada hafif yaralanan kamyon sürücüsü olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

METE ALİ MAVİŞ

Editör: TE Bilişim