AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından ilçelere yapılacak merkez müdürlükler ile vatandaşların konya'ya gelmeden işlemlerini yaptıracağını söyledi

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Ağustos ayı itibariyle Konya’daki 12 özel hastanede ve 2 üniversite hastanesinde avuç içi damar tanıma sistemine geçildiğini ifade etti.
Partinin İl Teşkilatında basın açıklaması yapan AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Konya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından Ereğli ilçesi Merkez Müdürlüğü binasının temelinin atıldığını belirtti. Kasım-Aralık ayı itibariyle bitirilmesi planlanan SGK hizmet binasında tüm işlemlerin yapılmasının düşünüldüğünü aktaran Zorlu, “4/B-Bağ-Kur emeklilik, işveren dosyaları, icra işlemleri için artık vatandaşlarımız Konya ya gelmeden işlemleri halledilebilecek. Cihanbeyli ilçe sosyal güvenlik kurumu binası olmayan ilçelerimizden biriydi. Cihanbeyli Merkez Müdürlüğü bina inşaatı Aralık ayında tamamlanıp vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Beyşehir’de inşa edilen binamızın ise son teslimi 2-3 haftaya kadar yapılacak bina 1 ay içinde hizmete hazır hale gelecektir. Bozkır, Karapınar ilçe binaları için arsa tahsisleri yapılmış en kısa sürede temel atılacak hale gelecek, Kadınhanı için de arsa talep edilmiş sağlık Bakanlığından olur beklenmektedir. Seydişehir Merkez Müdürlüğü binası için arsa tahsisi yapılmış proje tadiline gidilmiş en kısa sürede merkez müdürlüğü temelleri atılacak hale gelecektir. Kulu, Ilgın merkez müdürlüklerimiz Belediye Başkanlıklarıyla yapılan görüşmelerde Belediyelerce yapılan binalarda yer talep edilmiş ve olumlu karşılanarak yeterli yerler alınmış 2013 yılı itibariyle bu ilçelerimizdeki merkez müdürlüklerimiz yeni hizmet yerlerine taşınacaklardır. Görüldüğü gibi ilçelerimizin birçoğunda vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek için altyapı çalışmaları yoğun ve hızlı bir biçimde devam etmektedir” diye konuştu.
SGK’DAN BİN 200 EMEKLİYE MAAŞ
Sağlık alanında 1 Mayıs 2012 tarihi itibariyle e-reçete uygulamasında Konya’nın pilot il olarak seçildiğini ve uygulamanın başarıyla yürütüldüğünü hatırlatan Zorlu, “Bu sayede suiistimallerin önüne geçilerek ilaç israfının engellenmesi sağlanmış olacaktır. Yine 1 Haziran 2012 tarihi itibariyle ilimizde, Türkiye'de "avuç içi damar izi" olarak bilinen "biyometrik kimlik doğrulama" sistemi pilot olarak uygulanmış olup Ağustos ayı itibariyle Konya’daki 12 özel hastanede ve 2 üniversite hastanesinde avuç içi damar tanıma sistemine geçilmiştir. Şu ana kadar yaklaşık 30 bin kişinin avuç içi tanımı yapılmıştır. Şimdilik uygulama yalnızca poliklinik hizmeti alan vatandaşlara uygulanmaktadır” dedi.
Konya SGK İl müdürlüğü yaklaşık 1200 emekliye maaş bağlanmaktadır. Maaş bağlama gün sayı ortalaması 25-28 gün civarındadır. Daha önce 98 gün ile 9 ay arasında değişmekte olan bu süre makul bir seviyeye kadar indirilmiştir. Yine daha önce 9 ay da sağlık şahıs ödemesi yapılmaktayken artık aynı gün içinde bu ödeme sisteme atılmaktadır.” şeklinde konuştu.
Cem Zorlu, “2013 yılı ilk yarısında 1. Organize Sanayi içinde olan ve vatandaşların ulaşımında zorluk çektikleri SGK Sağlık Merkez Müdürlüğü hizmet binasını şehir merkezinde bulunan eski Bağ-Kur binasına taşınma kararı alınmıştır” dedi.
İHA 
Editör: TE Bilişim