Belediye düğün salonunda yapılan seminere Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Ahmet Ünver, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdür Vekili Ramazan Subayoğlu ile çok sayıda esnaf katıldı.
Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Aypar, seminerin açılış konuşmasında, zorunlu olan hijyen eğitimini Konya’ya gitmeden ilçede almalarını sağladığını için Bekir Duvarcı’ya teşekkür etti.
Bekir Duvarcı da konuşmasında, hijyen eğitiminin önemine değinerek, “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Çeşitleri Tebliği ile ekmek üretenlerinde ekmek satanlarında temel gıda ve hijyen eğitimi alam zorunluluğu var. Uymayanlara da 6 bin TL’den 12 bin TL’ye kadar ağır para ceza yaptırımı var. Seydişehir oda başkanımızın talebi üzerine üyelerimize ilçede eğitimi vermeyi uygun gördük. Bu eğitim üyelerimize çok faydalı olacak ve çok şeyler katacak” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ünver, seminerde denetimlerde alınan gıda numunelerinde en fazla insan dışkısına rastlandığını söyledi. Ünver imalatçıları uyararak, “Bu seminerin bence en önemli yanı ceza müeyyidesi değil, ne yeyip içtiğimizdir. Alınan gıda numune örneklerinde en fazla insan dışkısı görülüyor, yani sağlığımızla oynanan bu olumsuzlukta insan faktörü ve eğitim çok önemlidir. Ninelerimiz, annelerimiz bize diyorlar ki, eskiden böyle şeyler var mıydı? Bu sorunun cevabı bende var: Anne ve babalarımız eskiden 9-10 çocuk yaparlarmış, yaptıkları çocukların 3’ü 4’ü ölürmüş. Bu ölümlerin genelinde gerekli hijyene dikkat edilmemesinden dolayıdır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
İHA
Editör: TE Bilişim