Seydişehir’de 90’lı yıllarda keşfedilen termal sıcak su, bugünlerde girişimcilerin odak noktası oldu. Üç girişimci işadamının gayretleri ile Seydişehir’e kazandırılan Küpe Dağı Kaplıca - Termal Tatil Köyü’nün temeli geniş katılımla coşkulu bir şekilde atıldı. Sonuna gelinen Seydişehir Belediyesi Termal Tesislerinin akabinde, Seydişehir’e ikinci bir termal tesisin daha temelleri atılmış oldu. Seydişehir Belediyesi Termal Tesis Bölgesinde,  Beyşehir karayolu üzerinde bulunan araziye inşa edilecek olan Küpe Dağı Termal Tatil Köyü’nün temel atma törenine Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, MHP İlçe Başkanı Eyüp Gül, STK Başkanları ve kalabalık bir şekilde Seydişehirliler katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir’in hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Hamdolsun bugün ilçemize devasa yatırımlardan birinin daha temelini atıyoruz. Şehrimizin istihdam ihtiyacına çare olacak, yeni bir alüminyum fabrikası kadar işsizliğe derman olacak termal su meselesini çok önemsiyoruz. Bu konuda müteşebbislerimizin yapacağı yatırımların katkısını çok iyi biliyoruz. Yollarının her daim açık olması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Seydişehir, büyük hizmetleri hak eden bir ilçe. Biz de büyük hizmetler yapma gayreti içerisindeyiz. 90’lı yılların sonunda bulunan termal su bir türlü tam manasıyla değerlendirilememişti. Göreve geldiğimizden buyana birçok hastalığın tedavisinde kullanılacak termal sıcak suyumuzun değerlendirilmesi noktasında çalışmalarımız oldu. Termale dayalı otel, sera, kaplıca projelerinin destekçisi olduk” dedi. Başkan Tutal, termal tesis ve tatil köylerinin Seydişehir’e katma değer katacağını belirterek getirilerini şöyle sıraladı:

TERMAL TURİZM SEYDİŞEHİR’E KAZANDIRACAK

“Seydişehir ve civarında yaşayanlar Afyon ve Ilgın gibi termal kaplıca programlarına aileleri ile katılan birisi 5 ila 10 Bin TL yi gözden çıkarması gerekiyordu. Yapılacak kaplıcalar ile günü birlik veya konaklamalı termal tatil programları yapılarak cüzi ücretler ödenebilecek.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLER SEYDİŞEHİR’İ TERCİH EDECEK

Yaz-kış turizmin oldukça yaygın olduğu ülkemizde tatilcilerin termal otellere ilgisi oldukça fazla. Yerelde termal turizmi değerlendirmek ise hem zaman hem de maddiyat olarak vatandaşı bir hayli zorlamakta. Bu sebeple Seydişehir’e yapılacak termal otel ve tesisler en çok Seydişehirliyi sevdirecek.

TERMAL TESİS VE OTELLERİN SEBZE-MEYVE İHTİYCI SEYDİŞEHİR’DEN KARŞILANACAK

Seydişehir’de her geçen gün termal tesis ve otellerin sayısı artarken otel ve işletmelerin mutfaklarında kullanılacak sebze ve meyveler yerel işletmeciler tarafından sağlanacak.

TERMAL YATIRIMLAR İSTİHDAM İLE GELİYOR

Seydişehir Belediyesi’nin ilk Termal Tesisi hayata geçirmesiyle yatırımcıların sıraya girdiği termal turizm yatırımları Seydişehir’de istihdam alanında önemli bir gelişme sağlayacaktır. Hemen hemen her alanda çalışanlara ihtiyaç duyulacak. Termalin istihdam yönünde Seydişehir’in ikinci büyük fabrikası olarak görüyoruz.”

Termal Tatil Köyü temel atma töreni ve termal bölgeye yatırımcı sayılarının git gide artması Seydişehirli tarafından heyecanla karşılanırken, Seydişehir’in önümüzdeki dönemde turizm alanında patlama yapması bekleniyor.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim