Seydişehir Belediyesi, Gençlik Programı önceliklerinden biri olan “Dahil Etme”  konusunda farkındalığını artırmak ve dezavantajlı gençlerin programa etkin katılımlarını sağlayabilmek amacıyla düzenlenecek olan “Neden Olmasın?” projesine kabul edildi.
Seydişehir Belediyesi, 06-09 Kasım 2012 tarihleri arasında Antalya/Adrasan’da Akdeniz Üniversitesi Tesislerinde Ulusal düzeyde gerçekleştirilecek olan “Neden Olmasın?” adlı eğitim programına gençlik çalışanları, gençler, dernek, vakıf, belediye, üniversite AB ofisleri, gençlik merkezleri temsilcileri gibi pek çok başvuru yapan kurum arasından seçildi.
Seydişehir Belediyesi dezavantajlı gruplar için sunduğu hizmetler, sosyal sorumluluk projeleri ve duyarlılıkları kabul görürken, Belediye bu konudaki tüm çalışmalarını bundan sonra da yükselen bir ivmeyle devam ettirme kararı aldı.
"Neden Olmasın?" programının genel amacı Türkiye’de bulunan kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşlarının, kamu kuruluşlarının, toplulukların, grupların ve gençlerin gençlik grogramı kapsamındaki sosyal dahil etme konusunda bilgilendirilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılmasını sağlamak. Aynı zamanda gelecekteki projelerde bu önceliğin nasıl yer alması gerektiği konusunda da katkı sunulması amaçlanıyor. Eğitimin Programı kapsamında; sosyal engeller, ekonomik engeller, bedensel engeller, eğitim zorlukları, kültürel farklılıklar, sağlık problemleri, coğrafi engeller vb. konular çerçevesinde imkanları kısıtlı gençlerin sosyal dahil olma/aktif katılımlarının nasıl sağlanabileceği konusu üzerinde durulacak. Eğitimin ise yaygın eğitim teknikleri (çeşitli sunumlar, beyin fırtınaları, simülasyonlar, tartışmalar vb.) kullanılarak şekillendirilmesi planlanmakta.
HABER MERKEZİ
 
Editör: TE Bilişim