Buproje ile birlikte iki şehir arasında kültür köprüsü kurulmuş olacağıbelirtildi.  Tarihi ve Kültürel değerleriile ünlü iki şehir arasında gerçekleşecek proje kapsamında Odunpazarı’ndanKonya’ya yapılacak olan gezilerin ilki gerçekleşti. Odunpazarı ilçesi Yıldıztepeve 75. Yıl Mahallerinden gelen hanımlar Selçuklu Belediyesi hizmet binasınıgezerek Başkan Altay’ı makamında ziyaret etti.

Konya’dakendilerini misafir etmekten dolayı çok memnun olduklarını dile getirenSelçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Barış, huzur ve hoşgörününbaşkenti olan Konya’ya hoş geldiniz. Konya’yı gezdiniz ve tanıma fırsatıbuldunuz. Konya; Karatay, Meram ve Selçuklu Belediyesi olmak üzere 3 merkezilçeden oluşmaktadır. Bu belediyeler arasında Selçuklu en büyük olanı.Büyükşehir belediyemiz ve merkez ilçeler uyum içerisinde çalışıyoruz. Bubirliktelik bize güç katıyor ve hep birlikte Konya halkına hizmet ediyoruz.Konya uzun süredir belediyecilik geleneği ve anlayışına hakim, bu da şehreyansıyor. Bulvarlarımıza, caddelerimize, yeşil alanlara ve spor alanlarınayansıyor. Konya sevgi ve hoşgörü başkenti olmasının yanı sıra belediyecilikhizmetlerinin de başkentidir”dedi.

SelçukluBelediyesi tarafından hanımlara yönelik hizmetler hakkında da bilgi verenBaşkan Altay, “Kültür köprüsü oluşturmak adına yapılacak olan bu gezilerekatkılarımız devam edecek” diye konuştu.

OdunpazarıBelediyesi adına konuşan Sosyal Yardımlar Müdür Yardımcısı Gülser Çırak,Konya’ya geldikleri ve bu şehrin kendine has kültürünü yakından tanıma fırsatıbuldukları için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Çırak, “Sevgi ve hoşgörütemsilcisi Yunus Emre’nin diyarı Eskişehir Odunpazarı’ndan, sevgi ve hoşgörününtemsilcisi olan Mevlana’nın diyarı Konya’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İHA


Editör: TE Bilişim