Çavuş beldesinde düzenlenen temel atma törenine AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Çavuş Belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, AK Parti Hüyük İlçe Başkanı Ali Kayhan, bazı belde belediye başkanları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Çavuş’ta çok güzel bir hizmetin temelinin atıldığını söyledi. Akış, hanımların bir işe el attığında azim ve kararlılıkla neler başarabileceğinin belki de önemli göstergesinin bu olduğunu belirterek, “Belki şu an bazı illerde bile bulunmayan bir yaşam merkezi ve sevgi evlerinin temellerini sizlerin gayretleriyle burada atacağız ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.
Çavuş Belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de, temeli atılacak yaşam merkezleri ve sevgi evleri hakkında bilgi vererek, “Seneye kısmet olursa 12 binanın da açılışını hep beraber yapacağız. Toplamda 5 bin 500 metrekare kapalı alandan oluşan binalarda her yaş için 25 metrekarelik yaşam alanı ve özel odalar düşünülmüştür. Tüm sosyal aktiviteleri içerisinde barındıran bu proje, ülkemizde Bakanlığımızın filiyata geçirmeye çalıştığı bir proje olup, yaşanılabilirliği daha kolay kılmakta ve huzurevi terimini de hayatımızdan çıkararak, tel örgülerini ortadan kaldırmaktadır” şeklinde konuştu. Çavuş Kasabası Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Rukiye Çuhacı da, dernek olarak bu işe gönül verdiklerini söyledi.
Konuşmaların ardından AK Parti Konya Milletvekili Akış, Belediye Başkanı Çiğdem, AK Parti İlçe Başkanı Kayhan ve Dernek Başkanı Rukiye Çuhacı tarafından butona basılarak temele ilk harç konuldu.
İHA
Editör: TE Bilişim