Konya Ticaret Odası (KTO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni alan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi

Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan törene Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, KOSGEB Konya Hizmet Merkezi Müdürü Osman Nuri Gönen, Ticaret Odası Üyeleri ve girişimcilik eğitimini alan kursiyerler katıldı. Sertifika töreninde konuşan Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Kosgeb ile beraber gerçekleştirdikleri girişimcilik eğitimini yararlı bulduğunu vurguladı. Gelişmiş ülkelerde bulunan girişimcilik politikalarına kıyasla ülke olarak geri kaldıklarına değinen Selçuk Öztürk, daha kolay bir hayata atılmak adına ve yeni bir iş kurabilmek adına girişimcilik eğitiminin önemli olduğunu söyledi. Ticaret Odası olararak girişimciliği artırmanın vazifeleri olduğunu ve bununla ilgili çalışmaların devam edeceğini belirten Öztürk, “Girişimciliğe olan teşviki ve desteği daha da artıracağız. Sizlerin de gereken gayreti ve desteği vereceğinize inanıyorum. Başarılı oldunuz ve bu sertifikayı almaya hak kazandınız. İnşallah bundan sonra kendinize olan katkısının yanında, Konya ve ülke ekonomisine olan katkınızı artıracağınınız işlerle başarıya doğru ulaşırsınız” ifadelerini kullandı.
Uzun bir çalışma sürecinden sonra burada olduklarını belirten KOSGEB Konya Hizmet Merkezi Müdürü Osman Nuri Gönen de, kursiyerlere hitaben, “Farklı insanlarsınız ki böyle bir eğitim aldınız. Girişimcilik yürek ister. Siz bu yürekliliği gösterdiniz. Avrupanın ve hükümetin üzerinde durduğunu önemli konulardan biri de girişimciliktir. Siz bu yolda yürüyorsunuz. Sizlere tavsiyem bu eğitimle sınırlı kalmayın. Devam edin. Belgeyi almaya hak kazandınız. Bundan sonra gereken desteği Kosgeb'ten almaya hak kazandınız” diye konuştu.
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim