Güçlü, yoğun katılımla gerçekleştirilen konferansta,vefatının 34. yılında siyasetçi,şair ve yazar kişiliğiyle Osman Yüksel Serdengeçti’yianlattı. Güçlü, milliyetçi muhafazakar kimliğiyle tanıttığı Serdengeçti’yi “Yeni Serdengeçtilere ihtiyacımız var” cümlesiyle özetledi.

Çocukluğu Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında geçen Osman Yüksel Serdengeçti’nin Ankara Lisesi’ne başladığında ideolojik olayların içinde kaldığını dile getiren Dr. Mustafa Güçlü, Serdengeçti’nin lisedeki mücadeleye alışınca öğretmen olarak kendi ideali ve inancı doğrultusunda öğrenci yetiştirmek üzere öğretmen olmaya karar verdiğini söyledi. Güçlü, konferansta, Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde okurken 3 Mayıs 1944 yılında karıştığı siyasi olaylar nedeniyle okuldan atılan ve hapis yatan Serdengeçti’nin hayatı hakkında şunları anlattı:

“Osman Yüksel, Alparslan Türkeş, Nihal Adsız, Reha Oğuz Türkkan, Fethi Tevetoğlu ile birlikte tutuklanarak 26 gün‘tabutluklar’da işkence gördü ve 3 sene hapis yattı.Amerika’nın bizi her yönden kıskaca aldığı Büyük Ortadoğu Projesi 1945’li yıllara kadar uzanır. Kore savaşına ülkemiz bu kıskaç nedeniyle katıldı.BOP’unTürkiye’yi kıskaca almak için kullandığı terör grupları, FETÖ, PKK, DAEŞ, Amerika ve NATO ortak yapımı BOP Projesi gereğidir. 1945’li yıllar aynı zamandademokratikleşme çalışmalarıyla Adnan Menderes’in iktidara getirilme çabalarının başladığı yıllardı. Bu demokratikleşme çalışmaları sonucunda milliyetçiler serbest bırakılıyor. Osman Yüksel de hapis sonrasında gazete ve dergilerde yazamadığı yazıları yayınlamak amacıyla Serdengeçti adında bir dergi çıkarıyor.Soyadı Yüksel olmasına rağmen ‘Serdengeçti’ soyadı da buradan geliyor. Ancak dergiyi basacak matbaa bulamıyor. 15 senede yalnız 33 dergi çıkarabiliyor. Bütün dergileri birer birer toplatılıyor, kapatılıyor. 1962’de dergisinin son sayısını çıkarıyor. Dergicilik hayatı boyunca 7 kez hapis yatıyor. Konya Hapishanesinde de kalıyor. 1954’te milletvekili adayı olmak istiyor, fakat hiçbir parti kabul etmiyor. 60 ihtilalinden sonra Konya’dan milletvekili adayı oluyor. 1965’te Adalet Partisi’nden Antalya Milletvekili seçiliyor. Fakat sert söylemleri yüzünden Demirel partiden ihraç ediyor. 50 yaşında Parkinson hastalığına yakalanıyor. Herşeye espriyle cevap veren, hastalığıyla bile dalga geçebilenbu nüktedan adam 10 Kasım 1983’te Ankara’da vefat ediyor. Milliyetçi muhafazakar kimliğiyle öne çıkan Osman Yüksel, yeni nesle örnek olacak bir hayat yaşamıştır. Günümüzde de böyle yeni ‘Serdengeçtiler’e ihtiyacımız vardır”

Konferans sonunda Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Orhan Gündüz, Dr. Mustafa Güçlü’ye günün anısına katılım belgesi verdi. Birlik Vakfı Konya Şubesi, 11 Kasım Cumartesi günü saat 15:00’teKonya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü’yü konuk edecek. Kütükçü, vakfın konferans salonunda “Konya Sanayisinin Dünü, Bugünü ve Yarını”nı anlatacak.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim