Şenlikler, hem yöresel kültürün gelişimine katkı sağlıyor hem de hemşehrilerin buluşmasını sağlıyor

Yaz mevsiminin kendini iyice hissettirdiği şu günlerde Konya merkez ve ilçelerinde şenlik yoğunluğu yaşanıyor. Dernekler ve yerel yönetimler tarafından düzenlenen şenlikler, hem yöresel kültürün gelişimine katkı sağlıyor hem de uzun zamandır birbirlerini görmeyenleri buluşturuyor. Gerek yurt dışından, gerekse yurt içinden gelen hemşehriler bir taraftan hasret giderirken, diğer taraftan da şenliklerle keyifli dakikalar geçiriyor. Ramazan ayının bu yıl da Temmuz ayına denk gelmesi nedeniyle şenlikler, aynı tarih aralağına denk geldi. Konya ilçe ve köylerinde haftada en az 7-8 şenlik görmek mümkün. Şenlikleri Ramazan öncesine yetiştiremeyenler ise bayramdan sonra şenlikleri gerçekleştirecek. Mayıs'ta başlayan köy ve kasaba şenlikleri, Eylül ayının sonuna kadar devam edecek.
ŞENLİKLER EYLÜLE KADAR DEVAM EDECEK
Düzenlenen şenliklerin yanı sıra Ramazan'dan önce düzenlenecek olan şenliklerin listesi şöyle: Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği Akşehir'de. Yörük Türkmen Kültür Şöleni Akşehir'de Temmuz'da. Beyaz Kiraz Festivali, Ereğli'de Haziran 4. hafta–Temmuz 1. hafta tarihinde. Yazyurdu Köyü Koru Şenliği Beyşehir'de Temmuz'da. Aşağıçiğil Kasabası Kumdöken Festivali Ilgın'da, Temmuz'da. Çavuş Dede Etkinlikleri Hüyük'te  Temmuz'da. Üçpınar Kültür ve Sanat Festivali Bozkır'da Temmuz ayında. Tuz Avcılık Kültür ve Sanat Festivali Cihanbeyli'de Temmuz'da. Başköy Bilgi Festivali Doğanhisar'da 20 Temmuz'da. İmrenler Kültür Festivali, Hüyük'te Temmuz ayında. Sanat ve Sıla Festivali Doğanhisar'da Temmuz'da yapılıyor. Kozanlı Gökgöl Dayanışma Şenliği Kulu'da Temmuz'da gerçekleştirilecek. Karacadağ Kültür Şenliği, Kulu'da Temmuz ayında. Kulu Altınbaşak Düden Gölü Kültür ve Sanat Festivali Temmuz'da, Kültür Sanat Şenliği Akşehir'de Temmuz'da. Doğanbeyliler Kültür Bilim Festivali Beyşehir'de Temmuz'da düzenlenecek.
ÇOŞKU AĞUSTOS VE EYLÜL'DE DE SÜRECEK
Ağustos ve Eylül ayında düzenlenecek olan şenliklerin listesi ise şöyle: Beyşehir Kültür Sanat Turizm ve Göl Festivali Ağustos ayında yapılıyor. Bozkır Kültür Festivali Ağustos'ta. Karahisar Piknik Şöleni Beyşehir'de Ağustos'ta. Huğlu Kültür ve Sanat Festivali Beyşehir'de Ağustos'ta. Faslılar Köyü Birlik ve Dayanışma Günü Ağustos'ta, Beyşehir'de. Soğuksu Şenlikleri Ağustos'ta, Beyşehir'de. Çağlayan Kültür Festivali Ağustos'ta Bozkır'da. Tarım ve Kültür Şenlikleri Çumra'da Ağustos'ta. Doğanhisarlılar Buluşma ve Dayanışma Festivali Ağustos'ta. Çumra'da Kavun Festivali Ağustos'ta. Çamlıcalılar Tanışma Dayanışma ve Kaynaşma Festivali Hüyük'te Ağustos'ta. Kaplıca Kültür Turizm Festivali Ilgın'da Ağustos'ta. Yunus Emre Kültür ve Sanat Festivali Doğanhisar'da Ağustos'ta. Tuzlukçu Kültür ve Sanat Festivali Ağustos'ta. Sınat Tepesi Şenlikleri Bozkır'da Ağustos'ta. Halkapınar Dereyüzü Üzüm Festivali Eylül'de. Tuzlukçu Üzüm Karpuz, İpek Halıcılığı Kültür ve Sanat Şenliği Tuzlukçu'da Eylül ayında gerçekleştirilecek. Şenliklerde yöresel müzikler söyleniyor ve yöresel oyunlar oynanıyor.
KERİM ATICI
 

Editör: TE Bilişim