Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ı ziyaret etti. Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve yönetim kurulu üyeleri ile Seydişehir Şubesi Başkanı Ferhat Çelikbaş Belediye Başkanı Mehmet Tutal ile birlikte uzun süre sohbet etti. Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş.’de çalışan bin 200'e yakın üyelerinin toplu iş sözleşmesi için Seydişehir'e geldiklerini kaydeden Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, gündemi değerlendirmek için bir dizi ziyarette bulundukları kaydetti. 

Hak İş’e bağlı Özçelik İş Sendikasının fikrinin ve izlediği politikanın Türkiye’de herkes tarafında bilindiğini kaydeden Yunus Değirmenci, “Milliyetçi, muhafazakar bir yapısıyla Hak İş’in önderliğinde Cumhurbaşkanımızın çizdiği bir yolda yürüyen bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Hem toplu iş sözleşmelerimizde, hem örgütlenmelerimizde, hem de teşkilat yapımızda memleketimizin milli manevi değerlerini korunmasında ülkemizin karşılaştığı sorunların çözümünde aktif rol alan bir sendikal anlayışı temsil ediyoruz” dedi. Sendikacılığı sadece toplu sözleşme ve örgütlenme yapan bir yapıdan, ülkenin mutluluk ve sorunları için çalışan bir yapıya kavuşturulduğunu kaydeden Başkan Değirmenci, “Bu durumdan çok mutluyuz. Yani sizin derdiniz bizim derdimiz, bizim derdimiz sizin derdiniz. Seydişehir’e baktığımızda Türkiye’yi ilgilendiren hepimizi ilgilendiren çok ciddi bir kuruluş var. Bu işletmenin yaşaması, ayakta kalması daha büyümesi için Özçelik İş Sendikası olarak yerel yönetimler olarak işverenlerimizde birlikte politika yaparak hayata geçirmek istiyoruz. Toplu sözleşmeler gelir geçer, üç aşağı, üç yukarı olur. Önemli olan işin ve işyerinin devamlığı önce işletmemiz ayakta kalacak, ekonomi olarak büyüyecek, gelişecek bizde o paydan  ekonomi olarak faydalanacağız. Sosyal ortağız. Amacımız sosyal bir şekilde kazanılan paydan tokalaşarak adaletlice pay almak” şeklinde konuştu. 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal da “Etibank Alüminyum Tesisleri Türkiye’nin ilk ve tek alüminyum fabrikası. Buna benzer işletmelere Türkiye’nin ihtiyacı var. Bir ülkenin kalkınması sanayi alt yapısının ayaklarının sağlam olmasına bağlı. Bu tür kuruluşlarımızın büyüyerek devam etmesi gerekli. Büyümesi için personelinin gönüllü ve özveri ile çalışması gerekiyor. Bunun için de ekonomik olarak karşılığını alabilmesi lazım. Hak İş’in kuruluş amacını hepimiz biliyoruz. İşçi ayağının sağlamlaştırılması ve bu ülkenin maddi manevi gelişmesinin beraber yürütülmesi  noktasında kurulan bir sendikamız. Burada işçi hem kazandıracak hem de kazanacak. Yani bindiğimiz dalı kesmek için mücadele edersek bindiğimiz dalla birlikte düşeriz. Dolayısı ile hem kazandıracak hem de kazanacak bir orta yolun bulunması gerekiyor bu çalışmalarda. Bizim üzerimize düşen birşey olursa biz her zaman buradayız" dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim