Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat, bir yıldır aralıksız bir şekilde  devam edilen Selçukya Şiir Akşamları ile bir ilke imza atmanın verdiği mutluluğu yaşadığını ifade ederek, “Şairlerimizin sesini duyurmaya, yükseltmeye , şiiri yeniden sevdirmeye azmettiğimiz yolda 1.yılımızı doldurduk. Tüm şairlerimizi, şiir severleri ve baştan beri Selçukya Şiir Akşamlarından desteklerini esirgemeyen kıymetli basın mensuplarımızı aramızda görmekten şeref duyduk gönlü bizimle olan ve bu gecede bizi yalnız bırakmayan herkese canı gönülden teşekkür ederim” dedi.

Er Medya Ajans tarafından 1. yıl anısına hazırlanan sunumun akabinde Konya Ermenekliler Derneği Başkanı Ahmet İleri  tarafından Memleket İsterim ve TYB Konya Yönetim Kurulu Üyesi Hüzeyme  Yeşim Koçak tarafından  seslendirilen  Muhiddin Arabi şiiri dinleyenlerden büyük beğeni aldı.

Programa katılan şairlerden Tayyar Yıldırım, Ahmet Üresin, Hasan Ukdem, Remzi Samancı, Salih Sedat Ersöz, Saliha Değirmenci Yavaş ve Kazım Özürk'ün seslendirdiği  Selçukya üzerine yazılmış şiirler coşku ile dinlenirken, Elife Mısral'ın  Dervişname'den  okuduğu  ''Bana Biraz Neşeli Şeyler Çal be Hayat'' adlı şiir salonda duygusal bir anafor oluşturdu.

Hikmet Peker, Demet Esen, Fatma Toroslu, İbrahim Demirtaş, Hasan Karaca, Galip Ayata, Gökhan Kalkan, Ferhat Pekedis, Ahmet Şener ve Devriş Ahmet Şahin'in okuduğu şiirlerle devam eden program Fotoğraf Sanatçısı Yaşar Uzun ve Adnan  Arı 'nın günün anısına çektiği hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim