Üniversite yönetimi, akademisyen ve öğrencileri bir araya getiren organizasyon birbirinden renkli anlara sahne oldu.  Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinliğe Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Akgemci, Prof. Dr. Musa Özcan, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Etkinlikler Büyükşehir Belediyesinin Mehter Takımının konseriyle başladı. Keyifle izlenen konserin ardından Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğunun çeşitli yörelere ait sergiledikleri gösteri izleyenler tarafın büyük beğeni topladı. Geleneksel nevruz ateşinin yakılmasıyla eğlence doruğa çıktı. Baharın gelişini nevruz ateşinden atlayarak kutlayan akademisyenler ve öğrenciler oldukça eğlenceli anlar yaşadı.
 “NEVRUZ  SEVGİ VE HOŞGÖRÜNÜN SEMBOLÜDÜR”
Baharın başlangıcını temsil eden Nevruz Bayramı’nın karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışmanın sembolü olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Nevruz bayramı Dünya’nın pek çok köşesinde olduğu gibi ülkemizde de bir şölen havasında geçmekte, milletimiz için adeta neşe ve umut kaynağı olmaktadır. Yüzyılları aşıp gelen ve önemli bir tarihi derinliği bulunan Nevruz’un anlamına ve değerine uygun olarak yaşanması ve yaşatılması hepimizin ortak temennisidir, Farklılıklarımız hiçbir zaman bizleri ayrıştıran değil, bütünleştiren ve zenginleştiren unsurlardır. Başta kültürel çeşitliliğimiz olmak üzere, her alanda yaşadığımız farklılıklar, toplumumuzdaki sarsılmaz birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularını daha da güçlendirmeli, Anadolu coğrafyasının insanları olarak bizi tek yumruk yapmalıdır. Bu güç ve bütünlüğü bozmak isteyenlere asla ama asla izin vermemeliyiz. Gün kardeşlik günüdür, sevgi, barış, coşku ve her şeyden önemlisi de hoşgörü günüdür”  dedi.
ATEŞ ÜZERİNDEN ATLANDI, ÖRSTE DEMİR DÖVÜLDÜ  
Konuşmasının ardından nevruz ateşi tutuşturuldu.  Ateş üzerinden ilk atlayan ise Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel oldu onu Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Musa Özcan, Prof. Dr. Tahir Akgemci, öğretim üyeleri ve öğrenciler takip etti. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları ve akademisyenler ile rengarenk boyanmış yumurtaları tokuşturma yarışmasına katıldı. Öğrencilerin de bu yarışmayı katılmasıyla ortaya eğlenceli görüntülüler çıktı. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özcan ve Prof. Dr. Tahir Akgemci nevruz geleneği olan örste demir dövdü.
NEVRUZ’DA SÜHOT RÜZGARI
Etkinlikte sahne alan ulusal ve uluslararası platformlarda pek çok başarılara sahip olan ve Türkiye’nin en büyük dans toplulukları arasında yer alan Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu da sergiledikleri çeşitli yörelere ait oyunlarla izleyenleri büyüledi. Halay, horon, roman ve zeybek oyunlarının sergilendiği gösteri katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Son olarak nevruza katılan tüm akademisyen ve öğrencilere kavurma pilav ikram edildi. İlk kavurma pilav ikramını ise Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel kendi yaptı. Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın marşlarına ise öğrenciler hep bir ağızdan eşlik etti.  Etkinlikler kapsamında geleneksel “10. Nevruz Sergisi”nin açılışı da Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılışa Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel başta olmak üzere protokol üyeleri katıldı.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim