Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Özboyacı, Selçuklu Belediyesi başkan yardımcıları ve yöneticileri ile Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Muhsin Görgülügil katıldı. Programda Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi’nin 3 yıldır destek sağlanan projeleri hakkında bilgi vererek, yeni dönemde proje desteklerinin nasıl verileceğini açıkladı. 

YÖNETİME KATILMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Selçuklu Belediyesi’nin mevcut faaliyetlerinin, hizmetlerinin ve yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Hizmetlerimize devam ederken, kurum ve kuruluşlarımızın, STK’larımızın görüş ve önerilerine her zaman itibar ediyoruz. Ortak akılla şehrimizi yönetmeye çalışıyoruz. Proje Destek Programı’ndan çok olumlu neticeler aldık, almaya devam ediyoruz. 2019 yılına ait planlamamızı yaptık. Duyuru aşamasına geldik. Kişiler, kurum ve kuruluşlar, öğrenci toplulukları, STK’lar, proje başvurusunda bulunabilecekler. Proje destek programı şehrin yönetimine ve şehirde yaşayanların hayat kalitesine katkı sağlamak isteyenler için önemli bir fırsat” diye konuştu.

NAKDİ DEĞİL AYNİ DESTEK SAĞLANACAK

Projelere belediye olarak nakdi destek vermeyeceklerini, desteklerin ayni olacağını dile getiren Başkan Pekyatırmacı, “Komisyonumuz tarafından kabul edilen projenin uygulama aşamalarında ilgili harcama kaleminden desteklenmesi şeklinde çalışma yürütülecek. Proje içeriği belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek. Programımızın amacı kişilerin, öğrenci topluluklarının, kamu kurum ve kuruluşlarının ve STK’ların projelerini desteklemektir. Destek tutarı, oranı ve her programa mahsus şartları belediyemiz tarafından belirlenecek. Program ile ilçede yaşayanların yönetime katılımı ve ilçemizin gelişimine katkı sağlamalarını hedefliyoruz. Programa bağımsız veya ortak olma durumuna bakılmaksızın en fazla iki projeyle başvuru yapılabiliyor. Projeler Ocak 2019 tarihinden itibaren inşallah uygulanmaya başlayacak. Belediyenin görev ve sorumlulukları kapsamında Selçuklu kültür ve medeniyeti ile Selçuklu ilçesinin tanıtımını da hedefleyen bir çalışma olacak. Bu çalışmanın şehrimize katma değer sağlayacağına inanıyorum. Başvuru şartlarını taşıyan kişi, topluluk ve kurumları projeleriyle belediyemize başvurmalarını ve bu imkanı en iyi şekilde değerlendirmelerini istiyorum. Proje destek programının ilçemiz için Konya’mız için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

EMİNE ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim