Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında düzenlenen "Yalnız Değilsiniz" etkinliği çerçevesinde Bosna Hersek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Tepekent Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini ziyaret etti. 
 
 Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, etkinlikte yaptığı konuşmada, SEDEP'in Türkiye'nin en önemli eğitim projelerinden biri olduğunu söyledi.
 
Çocukların, birbirlerini desteklemek ve saygıyı öğrenmek adına etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Kaya, "Biz de onların etkinliğine katkıda bulunduk. SEDEP'in başarılı çalışmaları önümüzdeki günlerde devam edecek. Gençlere bu tür ekinliklerde yer almanın keyfini çıkarmalarını tavsiye ediyorum" dedi.
 
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise projenin 4. yılında da farklı etkinliklerle eğitim camiasına ve öğrencilere katkısının devam edeceğini belirtti.
 
Altay, çocukların huzurevlerindeki yaşlıları, Selçuklu'da özel eğitim sınıflarını ve merkeze uzak mahallelerdeki okulları ziyaret edeceklerini kaydetti.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da öğretimden önce eğitim odaklı çalışmanın gerekli olduğunu düşündüklerini ifade etti.
 
Öğrencilerin, değerlerimizi benimseyerek geleceğe taşımasının önemli olduğunu vurgulayan Kayacılar, "Bosna Hersek Mahallesi'ndeki öğrencilerimizle, Tepekent'teki öğrencilerimiz birlik, beraberlik ve kaynaşmayı vurgulayan bir etkinlik gerçekleştirdiler" diye konuştu.
 
Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin de katılacağı etkinliğe, Selçuklu ilçesindeki 31 okuldan yaklaşık bin 200 gönüllü öğrenci katılacak.
 
Ziyaret edilen okullarda öğrencilerin 40 dakika ortak etkinlik gerçekleştireceği programlarla, öğrenciler arasındaki birlik, beraberlik duygusunun güçlendirilmesi, özel eğitim sınıfları, hastane sınıfları, köy okullarındaki öğrenciler ile huzurevindeki yaşlıların yalnız olmadıklarını hissetmeleri amaçlanıyor.
 
Editör: TE Bilişim