Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Selçuklu Kongre Merkezi açıldığı günden bu yana gerçekleştirdiği birçok toplantı, konferans, sosyal ve kültürel organizasyonlarla Konya’nın yeni cazibe merkezi oldu. Merkez bu kez kültürel çeşitliliğimizin ve zenginliğimizin ifadesi olan aşıklık geleneğinin yaşatılması ve bu geleneğin gelecek nesillere aktarması amacıyla "Aşıklarla Kahramanlık Türküleri" isimli organizasyona ev sahipliği yaptı. Programda, Konya yöresinden Aşık Bekir Sami Özsoy, Erzurum yöresinden Aşık Sıtkı Eminoğlu, Kars yöresinden Aşık Necdet Kuyumcu, Sivas yöresinden Aşık Yavuz Altay ve Adana yöresinden katılan Aşık Abdullah Gizlice Türk halk geleneğinin en güzel eserlerini seslendirdi.

Aşıklık ve aşıklarla ilgili kısa bir bilgiden sonra programa katılan sanatçılar kendi yörelerinden farklı kahramanlık Türkülerini sergilediler. Milli birlik ve beraberlik duygularının en üst düzeyde yaşandığı gecede vatan, ezan, şehitlik, bayrak temalarını kendilerine has üsluplarıyla seslendirilen aşıklar en güzel koçaklamalar ve güzellemelerini Selçuklu’da seslendirdiler. Aşıkların sazları ve türküleri ile sergiledikleri performans ve seslendirdikleri anonim türküler geceye katılan sanatseverlerin beğenisini kazandı. Aşıkların özellikle Musul ve Kerkük parçaları salonu dolduran izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Programın sonunda aşıklar zeytin dalı ayağı üzerinden kahramanlık türküleri seslendirdi.

Aşıklık kültürünün geçmişten geldiğini aşığın aynı zamanda hak aşığı olduğunu ifade eden Aşık Bekir Sami Özsoy, “ Aşıklık sanatı belli bir edeple ve belli bir kültürle yapılmalıdır. Biz bugün burada aşıklık sanatını aslına uygun şekilde icra edeceğiz. Aşıklar elbette güzelleme yapar, aşıklar atışması yapar ama bunların tamamı belli bir edep içinde olmalıdır. Aşık halkın ve hakkın derdiyle dertlenendir. Selçuklu Belediyemizin ‘Bunun adı aşk’ sloganını kullanması da altı dolu bir özdeyiştir" dedi.

Editör: TE Bilişim