Yeni Kur'an Kursuyla birlikte Sulçuklu'da kurs sayısı 70'eyükseldi.

İl Müftüsü Şükrü Özbuğday ve Selçuklu İlçeMüftüsü Ali Okutan'ın da katıldığı temel atma törenine vatandaşlar da ilgigösterdi. Zeki Altındağ Camii imamı Ahmet Babür'ün Kur'an dinletisi ilebaşlayan program  İl Müftüsü ŞükrüÖzbuğday ve Selçuklu İlçe Müftüsü Ali Okutan'ın konuşmalarıyla devam etti.Konya Müftüsü  Şükrü Özbuğdaykonuşmasında, “İslam ülkeleri arasında en fazla Kuran Kursu, İmam Hatip Lisesi,İlahiyat Fakültesi ve Cami Türkiye'de var. Şükürler olzun ki 3 bin camii ve800'e yakın Kuran Kursu ile Türkiye'nin illeri arasında en fazla Camii ve KuranKursu ise Konya da” dedi. Konuşmaların ardından kız ve erkek Kur'an kursuyanında cami imamları için lojman da yapılması planlanan ve 350 bin TL yemalolması beklenen inşaatın temeli dualar eşliğinde atıldı.

SELÇUKLU'YA 70. KUR'AN KURSU

Törende konuşan Selçuklu İlçe Müftüsü  Ali Okutan, temeli atılan Kuran Kursu'nunSelçuklu'da faaliyet gösterecek 70. kurs olduğunu belirtti. Okutan konuşmasınındevamında, “Şu anda Selçuklu ilçemizde eğitim veren 62 adet kurs var. 7 taneinşaatı devam eden kursla birlikte toplam kurs sayımız 69'a çıkmıştır. BeyazidCamii Kuran Kursu'muz tamamlandığında inşallah 70. kuran kursumuz olacaktır. Bukurslarımızda 2012-2013 eğitim öğretim yılı itibari ile 4 bin 895 kişi eğitimalmaktadır. Allah'a şükür imkanlarımız çok genişledi. Bu imkanlardanyararlanmak gerek. 70 Kuran Kursu ve 650 personelle Selçuklu'nun hizmetindeyiz.Her yaştan insan gelip Kur'an eğitimi alabilir. Yapılacak yeni kursumuzhayırlara vesile olur inşallah. Destek olan emek veren herkesten cenabı Allahrazı olsun” ifadelerini kullandı.
 
 

60 YAŞINDA HAFIZLIK EĞİTİMİ ALANVATANDAŞLARIMIZ VAR

Konya İl Müftüsü  Şükrü Özbuğday ise konuşmasında Kur'an-ıKerim'i öğrenmenin, anlamanın, hıfzetmenin öneminden bahsetti. Özbuğday, “Allahbizi dünyaya gönderdikten sonra başıboş bırakmadı. Uyarıcılar, peygamberler vekutsal kitaplar gönderdi. İlk insan aynı zamanda ilk peygamberdi. Hz. AdemAleyhisselam'a gönderilen kutsal sayfalara Suhuf denir. Bu ilk kutsal  sözlerden sonra bazı peygamberlere kutsalmetinler indirilmiştir. Son peygamber, bizim peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V), son kutsal kitap bizim kitabımız Kur'an-ı Kerim'dir. Bizim Kur'an-ı Kerim'e karşı bazı ödevlerimiz vegörevlerimiz vardır. Onu okumak, öğrenmek, manası üzerine düşünüp, tefekküretmek en büyük görevlerimizdendir. Kuran'a karşı ödevlerimizi yerine getirmekiçin böyle kurslara ve eğitim müesseselerine ihtiyaç vardır. Bu nedenle tarihtenberi bütün müslümanlar bu ilim ve irfan yuvalarına gereken önemi vermiş veKuran'ı insanlığa aktarmaya çalışmışlardır. Bu sayede İslam'a hizmet edendeğerli insanlar yetişmiştir. İslam ülkeleri arasında en fazla Kuran Kursu,İmam Hatip Lisesi, İlahiyat Fakültesi ve Cami Türkiye'de var. Şükürler olzun ki3 bin camii ve 800'e yakın Kuran Kursu ile Türkiye'nin illeri arasında en fazlaCamii ve Kuran Kursu ise Konya da. İstanbul'da da 3 bine yakın camii var ancaknüfusu bakımından karşılaştırıldığında Konya öne çıkmaktadır. Bu cami vekurslar Devlet-Millet dayanışmasının en büyük örneği. Fedakar halk yardım vedayanışmayla  bu cami ve kurslarıyaparken devlette eğitimi verecek görevlileri gönderiyor ve onların maaşlarınıveriyor. Bunun için şükürler olsun ki Ku'ran-ı Kerim'i öğrenmenin önünde hiçbirengel yok. Kurslarımızın kapısı her yaştan vatandaşımıza açık. Şu anda 50-60yaşında hafızlık eğitimi alan pek çok vatandaşımız var. Kursumuzun yapımındaemeği geçen, yardımı dokunan herkese gönülden teşekkür ediyorum.Hepsinden Allahrazı olsun. Kuran Kursu'muz hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

HABERMERKEZİ